Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyppyri per nenä

Sunnuntai
 
Esko Siekkinen
Yhden miehen mäki.
Yhden miehen mäki. Kuva: Esko Siekkinen

Suomessa on alle 50 aikuista mäkihyppääjää, jotka kiertävät kisoissa, paljasti Kari Ylianttila huhtikuun alussa Urheilusanomille. Ylianttila on Suomen mäkihyppymaajoukkueen valmennuspäällikkö.

Miten kätevää! Suomessa on nimittäin saman verran hyppyrimäkiä, tarkalleen ottaen 47. Tai no, itse asiassa ei aivan tarkalleen, sillä joissakin rinteissä tönöttää rinnakkain useampi mäki, toisissa vain yksi.

Mutta käytännössä siis jokaiselle hyppääjälle voitaisiin antaa oma nimikkomäki. Yli jäävät voitaisiin jakaa tulevaisuuden lupauksille. Tulisikohan mäistä tappelu?

Ainakin Suomen ensimmäinen betonimäki kiinnostaisi varmasti. Se on tietenkin Kouvolassa.

Seinäjoen Nurmossa Haalin hyppyrin k-piste on kahdeksassa metrissä – kokeneelle hyppääjälle sopivan stressitön eläkemäki. Sitä hamuaisi ehkä Janne Ahonen.

Herttoniemen mäki menisikin sitten polvessa seuraavalle; teini-ikäinen Mico Ahonen sivusi Hertsikan kesäennätystä jo viime syksynä.

Kenelle annettaisiin Lahden suurmäki? Jollekin lehmänhermoiselle taitohyppääjälle, jota ei harmita, kun riepova tuuli pilaa valtaosan yrityksistä. Julia Kykkänen!
Ylitornion Aavasaksalle on ideoitu mäkeä, jossa vauhdinotto tapahtuisi vaaran sisään louhitussa tunnelissa. Hanke ei ole juuri edennyt viime aikoina.

Harmi. Se olisi oiva nimikkomäki muutamille suomalaisille mäkihyppääjille, joille umpitunneli on tuttu paikka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat