Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elle joutui Ukrainan hampaisiin

Sunnuntai
 
Elle
Tuhoava koloradonkuoriainen.
Tuhoava koloradonkuoriainen. Kuva: Elle

Ukrainan ja Venäjän välille on puhjennut uusi värikiista – tällä kertaa Louis Vuittonin nahkamekon värityksestä. Huhtikuun Ellen kannessa komeilee amerikkalainen näyttelijä Michelle Williams oranssi-mustassa mekossa. Etenkin Ellen ukrainalaisen painoksen lukijat ovat tyrmistyneet asuvalinnasta.

Oranssit ja mustat raidat tuovat mieleen tsaarin Venäjän Pyhän Yrjön kunniamitaleissa käytetyn nauhan. Neuvostoaikana värejä käytettiin natsi-Saksasta saadun voiton juhlinnassa, mutta 2000-luvulla niistä on tullut putinilaisen uusimperialismin symboli.

Naapurimaat ovat kiistelleet väreistä Ukrainan konfliktin alusta lähtien.

Ukrainassa Yrjönnauhan värien on sanottu tuovan mieleen tuhoa aiheuttavan koloradonkuoriaisen. Venäjällä on nähty Ukrainan-mielisten aktivistien iskuja, joissa neuvostomuistomerkkejä on maalattu Ukrainan lipun väreillä.

Hiljattain Venäjällä kohistiin tanssiryhmästä, joka twerkkasi Yrjönnauhan väreissä. Ukrainassa vastaavan skandaalin aiheutti video, jossa naiset twerkkaavat Ukrainan lipun värisissä uima-asuissa.

Suomikaan ei ole säästynyt värikiistoilta. Suomen tulli on pyytänyt venäläisiä poistamaan taustapeileistä roikkuvia Yrjönnauhoja, koska ne häiritsevät näkyvyyttä. Venäjällä kielto tulkittiin poliittiseksi. Pyhtäällä venäläiset turistit närkästyivät suomenruotsalaisten viiristä, jossa on Ukrainan lipun värit.

Seuraava kohu on jo ovella. Uuden Kevätpörriäinen-lehden sivulla kolme lentää kaksi Yrjönnauhan väristä mehiläistä uhkaavasti kohti porttia, jota koristavat Ruotsin liput.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat