Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iltatytön takana on äiti – ja niin Samantha Foxinkin

Sunnuntai
 
Ilpo Vainionpää
Samantha Fox ja hänen äitinsä Carol laskivat mäkeä Nilsiässä vuonna 1987.
Samantha Fox ja hänen äitinsä Carol laskivat mäkeä Nilsiässä vuonna 1987. Kuva: Ilpo Vainionpää

Iltatyttö siirtyy historiaan, uutisoi Iltalehti perjantaina. Kustantaja Kari Kivelän mukaan aika on ajanut palstan ohi. Suosio hiipui tosi-tv:n, sosiaalisen median ja selfieiden aikana. Vuonna 1986 alkanut alusvaatekuvien sarja päättyi mustatukkaiseen Lottaan.

Kaikki iltatytöt kuvasi valokuvaaja Kari Pekonen. Perjantain Iltalehdessä Pekonen kertoi, että vaikka kuvattavat naiset halusivat itsestään seksikkäitä kuvia, heitä usein jännitti kuvaustilanteessa. Niinpä Pekonen neuvoi ottamaan tukihenkilön mukaan. "Jotkut ottivat poikaystävänsä, mutta aika monella oli äiti mukana", Pekonen kertoi.

Jutussa viitattiin myös 1980-luvun povipommiin Samantha Foxiin, joka nousi 16-vuotiaana julkisuuteen Britannian iltatyttönä eli Sun-lehden kolmossivun tyttönä.

Foxin ura alkoi, kun äiti toimitti tyttärensä alusvaatekuvat mallikilpailuun.

Äiti oli mukana myös, kun Fox vieraili vuonna 1987 Suomessa. Mediaspektaakkelia oli seuraamassa myös HS:n kuvatoimituksen nykyinen esimies Markku Niskanen, joka lensi äidin ja tyttären kanssa yksityiskoneella Kuopioon.

"Samantha oli vähän ylimielisen oloinen, mutta äiti oli mukava", Niskanen muistaa.

Äiti ja tytär laskettelivat yhdessä Tahkon rinteillä (Samantha oli varovainen, äiti oli käynyt hiihtokoulussa aiemmin), joivat aamusamppanjaa ja söivät illallisella hotellin ravintolassa vasikanleikettä, salaattia ja leipäjuustoa.

Lavalla laulajatytär oli ilman äitiä. Keikka kesti kuusi minuuttia.

Äidin ja tyttären välit ovat olleet läheiset myöhemminkin. Vuonna 1993 äiti oli huolissaan, kun tytär matkusti Sarajevoon viihdyttämään brittijoukkoja.

Vuonna 2000 tytär iloitsi 53-vuotiaan äitinsä 28-vuotiaasta sulhasesta.

Kun Fox palasi laskettelemaan Suomeen vuonna 2008, äiti ei enää ollut mukana. Hän oli kotona huolehtimassa Foxin kahdesta kissasta.

Viime kesänä Fox esiintyi Tuurin kyläkaupassa. Hän ajoi limusiinilla kyläkauppias Vesa Keskisen kanssa Töysän keskustassa. Siitä kuvattiin tosi-tv-ohjelma Tuuriin jakso, jossa Keskinen lupaa olla Samantha Foxille ihmissusi.

Siinä saattoi tulla äitiä ikävä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat