Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miespoliitikon huonot kaverit

Sunnuntai
 
Martti Kainulainen Lehtikuva
Jungner – mies, joka osaa internetin.
Jungner – mies, joka osaa internetin. Kuva: Martti Kainulainen Lehtikuva

Kun aikuinen menee internetiin, jälki on sen mukaista. Vielä pahempaa se on, kun miespoliitikko menee internetiin ja saa päähänsä etsiä sieltä seuraa. Kun kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps) narahti seksiviesteistään, hän löysi heti syyllisen toiminnoilleen. "Facebook ei ole hyvä kaveri", hän kommentoi Keskisuomalaiselle.

Mutta ei moderni viestintäteknologia ole muutenkaan miespoliitikon kaveri.

Vuoden 2006 alussa Suomi24:n deittipalvelu löysi pääministeri Matti Vanhaselle (kesk) Tervasaaressa poseeraavan Susan Kurosen. Vanhanen toimi, ja lopputuloksen – ja ne uuniperunatekstarit – muistavat kaikki ja ikuisesti. Pari vuotta myöhemmin miehiset vietit höynäyttivät Ilkka Kanervaa (kok) jopa ihan ilman internetiä. Kanerva lähetti showtanssija Johanna Tukiaiselle ihan perinteisiä tekstiviestejä ja jätti niiden paljastuttua ulkoministerinpallinsa.

Oli nytkin lähellä, että Facebook-kurimuksessa olisi ollut kansanedustajan sijaan ministeri tai puhemies Kankaanniemi.

Yksi on kuitenkin onnistunut. Ex-kansanedustaja Mikael Jungner (sd) vastasi vuosikymmen sitten Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteista. Ja näyttää oppineen myös suhteista tietoyhteiskunnassa.

Viime syyskuussa Jungner twiittasi liittyneensä deittisovellus Tinderiin, mutta kommentoi, ettei pidä Tinderiä ensisijaisesti deittipalveluna. Oli siellä silti teknologisia ansoja, joihin Jungnerin kaltainen kyvykäs internetin käyttäjä oli langeta.

"Alussa hyväksyin kaikki, joita palvelu ehdotti, mutta huomasin myöhemmin, että se ei toiminut, koska yksi mies alkoi ehdotella tapaamista ja se oli älytön juttu", hän sanoi Ilta-Sanomille.

Tinder-uutisesta oli kulunut vain kuukausi, ja jo Jungner paljasti löytäneensä rinnalleen "Emilia-rakkaan". He kertoivat kuitenkin tutustuneensa yhteisen ystävän kautta. Ehkä hyvä niin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat