Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiitos Rkp! Tack Sfp!

Sunnuntai
 
Tor Wennström Lehtikuva
Silloin kun kaikki oli vielä hyvin ja Rkp:n hallitustaipaleelle ei ollut loppua näkyvissä: iloiset ministerit Jan-Erik Enestam ja Eva Biaudet vuonna 2002.
Silloin kun kaikki oli vielä hyvin ja Rkp:n hallitustaipaleelle ei ollut loppua näkyvissä: iloiset ministerit Jan-Erik Enestam ja Eva Biaudet vuonna 2002. Kuva: Tor Wennström Lehtikuva

Ruotsalainen kansanpuolue viettää ensi tiistaina merkkipäivää. Rkp on silloin ollut hallituksessa yhtä mittaa 36 vuotta ja tekee ylivoimaisen ennätyksen Suomen hallitusten historiassa.

Kun Rkp aloitti pitkän hallitustaipaleensa toukokuussa 1979, hallituksen nimitti presidentti Urho Kekkonen. Presidentti on tänä aikana ennättänyt vaihtua jo neljä kertaa.

Tärkein naapurimme oli siihen aikaan Neuvostoliitto. Suurvaltanaapuri on jo aikoja sitten mennyt mailleen, ja nyt meillä on neljä yhtä tärkeää naapuria: Ruotsi, Norja, Viro ja Venäjä.

Suomi on liittynyt Euroopan vapaakauppaliittoon Eftaan (1986), Euroopan neuvostoon (1989), Euroopan talousalueeseen (1994), Euroopan unioniin (1995) ja euroon (1999). Kenelläkään suomalaisella ei vuonna 1979 ollut kännykkää. Kukaan ei lähettänyt tekstiviestejä eikä sähköposteja. Emme roikkuneet netissä, koska emme pystyneet edes kuvittelemaan maailmanlaajuista tietoverkkoa.

Vain Yleisradio sai lähettää televisio- ja radiouutisia. Lähes kaikki suomalaiset katsoivat samat iltauutiset kello 20.30 televisiosta.

Vaikuttaa siis siltä, että eteenpäin on menty. Toki pientä miinustakin löytyy. Suomen valtio oli vuonna 1979 lähes velaton, ja nyt valtionvelkaa on lähes 100 miljardia euroa. Markoissa velkapotti olisi niin hirmuinen summa, ettei sitä edes kehtaa laskea.

Rkp:n hallitustaival päättynee ensi perjantaina 29. toukokuuta, jolloin Juha Sipilän kolmen suuren puolueen hallitus on tarkoitus nimittää.

Lämmin kiitos näistä vuosista!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat