Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viron vastaisku

Sunnuntai
 

Helsingin rautatieaseman mainostaululla englanninkielinen juliste kehotti suomalaisia hakeutumaan töihin – Viroon!

Tällä hetkellähän virta kulkee päinvastaiseen suuntaan. Jopa 100 000 virolaisen arvioidaan käyvän töissä Suomessa. Onko Viro suivaantunut työvoiman joukkopakoon ja pyrkii kaappaamaan suomalaisia vastineeksi omista kansalaisistaan?

Ei, vastaa Valdar Liive Enterprise Estonian Helsingin toimistosta. Enterprise Estonia on Viron valtion yrittäjyyttä tukeva organisaatio.

"Tavoitteena on huomion herättäminen siihen, että Viro tarjoaa työpaikkoja omien alojensa ammattilaisille."

Working in Estonia -verkkopalvelussa on avoimia työpaikkoja ja tietoa maahanmuutosta. Viroon havitellaan korkeasti koulutettuja nuoria osaajia, esimerkiksi ohjelmistokehittäjiä, graafisia suunnittelijoita, kasvuyrittäjiä sekä taloushallinnon, markkinoinnin ja myynnin ammattilaisia.

"Selvitystemme mukaan Suomessa on lähes 9 000 tieto- ja viestintäteknologia-alan työntekijää vailla koulutustaan vastaavaa työtä", Liive sanoo.

Virossa sen sijaan toimii useita nopeasti kasvavia ict-alan yrityksiä, joissa on tällä hetkellä 4 000 avointa työpaikkaa. Palkat ovat Liiven mukaan kilpailukykyisiä. Verkkopalvelu hehkuttaa, että Virossa innovaatiot ja ideat kukoistavat ja urakehitys voi olla nopeaa.

Kuulostaa sittenkin vastaiskulta. Viekää te vain siivoojia ja rakennusmiehiä, me nappaamme teidän huippuosaajanne!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat