Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesän mittari on – nilkka

Sunnuntai
 

Viktoriaanisena aikana paheksuttiin, jos naiselta näkyi pitkän hameen alta nilkka. Nilkkojen näkymistä pidettiin rohkeana ja viettelevänä. Tällaista nilkan merkitystä on nykyään vaikea ymmärtää.

Nilkalla on silti yhä valtava kulttuurinen merkitys. Sitä ei vain aina tule ajatelleeksi. Mietitäänpä.

Kun kesä tulee, tuntuu ihan mahdottomalta käyttää sukkahousuja. Jotenkin sukkahousut tuntuvat kamalan talvisilta. Kuitenkin voi hyvin käyttää leggingsejä, vaikka ne olisivat paksutkin. Kesäisen kukkamekon alle voi panna 70 denierin leggingsit tai jopa trikoot. Olennaista on, että nilkka jää paljaaksi.

Leggingsit ovat terättömät sukkahousut, mutta tärkeää kesään siirtymisen kannalta ei ole terättömyys. Voihan kesällä käyttää sukkia. Sortsien ja sandaalienkin kanssa pidetään sukkia. Olennaista ovat paljaat nilkat.

Kuvaavaa kuitenkin on, että nyt ovat yleistyneet sukat, joissa ei ole nilkkaresoria, vaan nilkka jää paljaaksi. Se sopii kesään. Jotkut tosin käyttävät niitä talvellakin tennareiden kanssa, mikä on vaarallista. Tämä riskikäyttäytyminen ei koske vain muodin perässä juoksevia teinejä, vaan myös muodin perässä juoksevia urheilijoita, jotka nilkat paljaina pinkoessaan altistavat akillesjänteensä kylmälle.

Jossain vaiheessa kevään koittaessa alkavat talvisaappaat tuntua liian raskailta jalkineilta. Silloin on oikea aika vaihtaa jalkaan nilkkurit. Nilkkurit ovat hyvät välikausikengät. Pikkukengissä tulee kylmä juuri siksi, että viima käy nilkkoihin.

Vasta kun tulee kesä, on aika paljastaa nilkat.

Nilkat ovat tärkeät. Nilkat ovat kesän mittari.

Kesä on silloin, kun kuljetaan paljain nilkoin. Eli nyt. Vaikka kuinka palelisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat