Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oi maamme Kroatia, synnyinmaa!

Sunnuntai
 
Antti Saloniemi HS
Kuva: Antti Saloniemi HS

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi juhannuksen jälkeen, mikä Fennovoiman lupahakemuksessa on tärkeää: 60 prosentin kansallinen omistusosuus.

"Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotimaisen omistusosuuden varmistamisessa on kyse erittäin tärkeästä kansallisesta edusta", ministeri Olli Rehn lausui tiedotteessa.

"Kotimaista omistusosuutta koskeva edellytys on siten keskeisessä asemassa, kun arvioidaan valtioneuvoston ja eduskunnan selkeästi ilmaiseman tahdon toteutumista."

Kuun lopussa paljastui, että kotimaisuus ja kansallisuus eivät tarkoittaneetkaan kotimaisuutta ja kansallisuutta.

Vai tarkoittivatko? Kenties kyseessä oli uusi linjaus, joka on syytä ottaa vakavasti.

Kotimaamme pinta-ala kasvoi uuden järjestelyn myötä noin 57 000 neliökilometriä ja on nyt siis noin 360 484 neliökilometriä. Kotimaamme tunnetaan nykyään paitsi tuhansista järvistään, myös yli tuhannesta viehättävästä saarestaan sekä ihastuttavasta Adrianmeren rannikostaan. Kotimaanmatkailua ei tosin suositella kesäkuukausina sairaille tai heikoille, sillä lämpötila kohoaa silloin jopa 35 asteeseen.

Myös kotimainen ruokakulttuuri otti aimo harppauksen eteenpäin. Kotimainen viini on tasoltaan hieman vaihtelevaa, mutta se sopii kansallisruokiemme pršutin, čvarcin ja kalakukon oheen.

Eikä tule unohtaa muutakaan kulttuuria, johon ovat vaikuttaneet muun muassa illyyrit, kreikkalaiset, roomalaiset ja savolaiset.

Myös nykykulttuurimme voi hyvin. Populaarimusiikkimme ei ole erityisen suosittua rajojemme ulkopuolella, mutta kotimaassa Severina Vučković ja Juha Tapio myyvät saleja täyteen. Tunnetuimmat kotimaassamme kuvatut televisiosarjat ovat Game of Thrones ja Kummeli. Viime vuoden suosittuja kotimaisia elokuvia olivat muun muassa Dome Karukosken ohjaama Mielensäpahoittaja sekä Takva su pravila, jonka ohjaaja Ognjen Sviličic muistetaan takavuosien kotimaisesta hitistä Oprosti za kung fu.

Kotimaamme tunnetaan innovaatioistaan. Tiskikaapin lisäksi kotimaisia keksintöjä ovat myös kravatti ja täytekynä. Keksintöjen saralla voiton vie kuitenkin kotimaassamme syntynyt Nikola Tesla.

Ja nyt, korottakaamme luontomme ja yhtykäämme kansallislauluun.

Kaikki yhdessä! Lijepa naša domovino. . .

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat