Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rotillakin on happy hour

Sunnuntai
 
Venla Rossi

Alkon kuuluisien, alkoholille persoiksi jalostettujen rottien jälkeläiset asuvat nykyään Viikissä, Helsingin yliopiston koe-eläinkeskuksessa.

Juuri nyt häkeissä vipeltävät rotat ovat liian nuoria ryyppäämään. Poikaset ovat syntyneet kesäkuun alussa, ja alkoholia ne saavat vasta elokuussa. Silloin rotat siirretään kukin omaan häkkiinsä, ja vesipullon viereen pannaan toinen pullo. Siinä on nestettä, jonka alkoholipitoisuus on kymmenen prosenttia. Rotat oppivat juomaan sitä vähitellen. Maksimitaso saavutetaan noin kolmessa viikossa.

"Sitten on erilaisia kokeita. Yksi testausmuoto on nimeltään happy hour, jolloin alkoholia annetaan tiettyyn aikaan," kertoo dosentti Petri Hyytiä. Hän on tutkinut tätä rottakantaa 1980-luvulta asti. Hyytiä tuli aikanaan töihin David Sinclairin projektiin.

Koska naltreksoni ja nalmefeeni eivät sovi kaikille alkoholisteille, nyt testataan muita aineita. Olemassa olevat lääkkeet auttavat parhaiten niitä ihmisiä, joille juominen tuo hyvän, riehakkaan olon. Hyytiän mukaan ahdistukseensa juovat voisivat hyötyä toisenlaisista lääkkeistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat