Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löysitkö runosetelin?

Sunnuntai
 
Venla Rossi
Teos
Seteliruno L24680445062 TUNNISTAA Osa ½.
Seteliruno L24680445062 TUNNISTAA Osa ½.

Tanssiva karhu -runopalkinto myönnettiin tällä viikolla runoilija Eino Santaselle teoksesta Tekniikan maailmat. Osa kirjasta koostuu niin sanotuista setelirunoista. Santanen on kirjoittanut runoja vanhalla kirjoituskoneella suoraan 20 euron seteleihin. Kirjaa varten rahat on skannattu, mutta liikkeellä on myös oikeita seteleitä.

Kirjailija avaa rahaan kirjoittamisen taustoja Tekniikan Maailmat -kirjaan sisältyvässä esseessä. Siinä hän sanoo, että kirjaan päätyneet kuvat seteleistä ovat vain heijastus varsinaisesta teoksesta: "Taiteena esille pannaan ainoastaan toisto, kuten setelien maailmaan sopii. Varsinaisia setelirunoja julkaisen silloin tällöin vain ruokakaupan tai muun liikeyrityksen kassalla. Laitan niitä kiertoon, jossa toivon niiden myös pysyvän."

Santanen kertoo panneensa itse liikkeelle kymmenisen seteliä. Lisäksi hän on erilaisissa runotapahtumissa kirjoittanut pyynnöstä ihmisten omiin rahoihin.

HS on kiinnostunut setelirunojen matkoista. Kuvassa on yksi esimerkki, mutta runoja on erilaisia. Mikäli olet törmännyt setelirunoon, lähetä kuva ja viesti osoitteeseen venla.rossi@hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat