Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitalisaation etulinjassa

Sunnuntai
 
Venla Rossi

Digitalisaatio on uuden hallituksemme strategian keskeinen teema. Siinä riittää vielä töitä, omankin porukan asioissa. Nyt ministerit eivät nimittäin noudata edes omia ohjeitaan.

Valtioneuvoston kanslian tuore Ministerin käsikirja (luettavissa toki myös internetissä) toteaa yksiselitteisesti, että esimerkiksi ministerien Twitter-tilit tulee varmentaa. Varmennuksen merkiksi käyttäjätunnuksen viereen ilmestyy pieni sininen symboli.

Näitä varmennuksia ei vielä löydy kuin kahdelta ministeriltä: Alexander Stubbilta ja Olli Rehniltä. 14 ministeristä Twitteriä käyttävät kaikki paitsi Timo Soini.

Varmennuksessa voi kestää myös teknisistä syistä. Sitä odotellessa olisi aikaa käsikirjan ohjeiden mukaisesti päivittää profiiliin ajantasainen virkanimike. Esimerkiksi Olli Rehn on Twitterin mukaan edelleen vain kansanedustaja.

Ministerien prioriteetteja voidaan myös pohtia heidän Twitter-titteliensä pohjalta.

Stubb esimerkiksi ilmoittaa olevansa isä, aviomies ja valtiovarainministeri, tässä järjestyksessä. Anne Berner taas on ensisijaisesti yrittäjä Vallila-tekstiilifirmassa, Lastensairaala-hankkeen vetäjä ja vasta sitten liikenne- ja viestintäministeri.

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin kaksi ensimmäistä Twitter-titteliä ovat "Paapa" ja "Äijä".

Joiltakin ministereiltä virkanimikettä tai kuvausta ei löydy lainkaan.

Esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ilmoittaa vielä opettelevansa Twitterin käyttöä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat