Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vetoketju on riittävän hyvä, ihminen ei

Sunnuntai
 
Venla Rossi
Mostphotos
Vetoketju ei tarvitse kehittelyä.
Vetoketju ei tarvitse kehittelyä. Kuva: Mostphotos

It-alalla puhutaan usein good enough -periaatteesta. Se tarkoittaa, että kun tuote on tarpeeksi hyvä, suuri yleisö alkaa käyttää sitä, vaikka kehittyneempääkin teknologiaa olisi tarjolla.

Periaatetta voi soveltaa muuhunkin. Otetaan esimerkiksi vetoketju, hiirenloukku tai hakaneula. Ne kaikki ovat 1800-luvun lopun keksintöjä, jotka olivat heti niin hyviä, ettei niitä ole juuri tarvinnut myöhemmin parannella.

Tällaisten onnistumisten vastakohtana voidaan pitää tuoreempaa keksintöä nimeltä selfiekeppi. Omakuvien ottamiseen tarkoitettu apuväline muodostaa älypuhelimen kanssa yhdistelmän, jonka kehittely on vaatinut vuosisatoja. Silti lopputulos aiheuttaa haittaa ja vaaratilanteita. Selfiekepit kiellettiin äskettäin Disneyn huvipuistoissa, koska ihmiset saattoivat toisensa hengenvaaraan ottamalla kuvia itsestään muun muassa vuoristoradassa.

Toisaalta ilman kännykkää selfiekeppi on pelkkä keppi. Ei se juuri tuotekehitystä kaipaa. Ehkä vaaratilanteissa onkin kyse siitä, ettei ihminen ole tarpeeksi hyvä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat