Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onneksi edes Juhani Tamminen ja Jari "Bull" Mentula tietävät, mitä Kreikan pitää tehdä

Sunnuntai
 
Rami Marjamäki, Seppo Solmela. Kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen HS
Ota koppi, Kreikka!
Ota koppi, Kreikka! Kuva: Rami Marjamäki, Seppo Solmela. Kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen HS

Kuka tahansa osaa kommentoida Kreikan tilannetta. Näyttää riittävän, kun sanoo, että pallo on nyt Kreikalla, ja mutisee sen jälkeen hähmäisyyksiä Suomen hallitusohjelmasta ja luottamuksesta.

Ilta-Sanomat löysi asiantuntijaksi kehonrakentaja Jari "Bull" Mentulan. Häntä voi pitää todellisena Kreikka-viisaana. Onhan Mentulakin paskonut housuunsa, hankkinut kehoonsa lukuisia tukipaketteja ja käynyt läpi muutenkin kovan uudistusohjelman. Lisäksi Mentula oli juuri Rodoksella näyttämässä laiskotteleville ouzonjuojille menestyksen mallia.

"Ei yhtään mistään", Mentula analysoi lomasaarelta käsin sitä, mistä Kreikan kriisin huomaa turistin arjessa.

Kuten itseään kunnioittavan mediatalon kuuluu, uutisanalyysiä tarjosi myös MTV. Studio55-ohjelman vieraana oli valmentaja Juhani Tamminen, jolla myös oli kantaa asiantuntemuksensa kekoon.

"Otetaan nyt vaikka toi Kreikan tilanne, että kun sulla on ton tyyppiset liiderit, jotka tulee kaulukset auki tonne Brysseliin, niin sitten se maa on ton näköinen. Piste", Tamminen sanoi.

Myöhemmin Maikkari kyseli häneltä vielä erikseen neuvoja Kreikalle. Tamin mukaan veljien pitäisi tunnustaa tosiasiat:

"Kuten kunnon koutsi tekee, on mentävä vahvuuksien kautta. Kun sulla on tappioputki, niin kyllä se lähtee sen kuuluisan peilin edestä. Pysähdy, analysoi, tee johtopäätös, [viheltää] ja kaasu pohjaan."

Torstaiaamuun mennessä keskustelun laadusta ei voinut olla huomaamatta, että asiantuntijakommentaattorit alkoivat toden teolla loppua. Päädyttiinpä tilanteeseen, jossa Huomenta Suomessa kuultiin muun muassa tämän kaltaista Kreikka-analyysiä:

"Tämä on sama tilanne kuin yrittäisi hoitaa alkoholisoitunutta naapuria. Apu ei auta, jollei naapuri tahdo ongelmaansa hoitaa."

Asiantuntemustaan oli päästetty esittelemään Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat