Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kardashianin suuri suku tarjoaa suurta draamaa ja rahastaa joka käänteestä

Sunnuntai
 
kuvankäsittely kimmo taskinen hs
Kardashianin klaanin tunnetuimmat jäsenet ovat muusikko Kanye West (keskellä harmaassa paidassa ja hupparissa) ja hänen puolisonsa, tosi-tv-tähti Kim Kardashian (mustassa iltapuvussa).
Kardashianin klaanin tunnetuimmat jäsenet ovat muusikko Kanye West (keskellä harmaassa paidassa ja hupparissa) ja hänen puolisonsa, tosi-tv-tähti Kim Kardashian (mustassa iltapuvussa). Kuva: kuvankäsittely kimmo taskinen hs

Lamar Odom oli pitkään yksi maailman parhaista koripalloilijoista, mutta viime aikoina hän on ollut julkisuudessa muista syistä.

Kaksi viikkoa sitten 35-vuotias ex-urheilija löydettiin tajuttomana lasvegasilaisesta Love Ranch -bordellista, jossa hän oli viettänyt edeltävät päivät käyttäen suuret määrät kokaiinia, sukupuolikykyjä lisääviä lääkevalmisteita sekä prostituoitujen palveluja.

Sairaalasta tihkuneiden tietojen mukaan Odom on nyt herännyt koomasta, mutta myrkytys on saattanut tuhota hänen munuaisensa. Kuuluisan hymynsä koripalloilija on sentään säilyttänyt.

"Lammy – Olen niin onnellinen, että Kendall & minä saimme sinut hymyilemään tänään! Jumala on hyvä!"

Näin kirjoitti Lamar Odomin käly Kim Kardashian viime viikon perjantaina lähes 50 miljoonalle Instagram-seuraajalleen.

Odomin tapaus on uusin käänne Kardashianien sukutarinassa, jota amerikkalaisyleisö on seurannut herkeämättä jo kahdeksan vuotta.

Thomas Mannin Buddenbrookeista Downton Abbeyn Crawleyn perheeseen olemme nähneet, millaista draamaa suuren suvun vaiheet voivat tarjota. Kardashianit eivät kuitenkaan ole keksittyjä hahmoja vaan todellisia ihmisiä, ainakin melko todellisia.

Kardashianien tarinaa kuitenkin käsikirjoitetaan yhtä ammattimaisesti kuin mitä tahansa tv-draamaa.

Kardashianit on kymmenien miljoonien liikevaihtoa pyörittävä sukuyritys, jota johtaa perheen äiti, "mamageri" Kris Jenner.

Liiketoiminnan kivijalka on suvun elämää seuraava tosi-tv-sarja Keeping up with the Kardashians, jota on esitetty Suomessa nimellä Rikkaat Kardashianit.

Sukutarinasta on rönsynnyt minisarjoja, jotka ovat keskittyneet tarkemmin joidenkin perheenjäsenten tekemisiin.

Kun Lamar Odon meni vuonna 2009 naimisiin Khloé Kardashianin kanssa, he saivat oman tv-sarjan nimeltä Khloé & Lamar. Sarjan väitettiin ajaneen Lamar Odonin koripallouran alamäkeen, mutta Kardashianien tarinalle se tarjosi tervetullutta kipinää.

Tämä oli kuitenkin pientä verrattuna jättipottiin, jonka Kardashianit kahmaisivat viime huhtikuussa, kun Kris Jennerin entinen aviomies Bruce Jenner ilmoitti alkavansa elää naisena. Hän kertoi käyneensä hormonihoidoissa ja ottaneensa nimekseen Caitlyn. Pian kanaville ilmestyi Jennerin muuttumisesta kertova sarja I am Cait.

Toisin kuin Kardashianit, jotka ovat kuuluisia, koska ovat kuuluisia, Jennerillä on todellisia saavutuksia. Hän voitti kultamitalin Montrealin olympialaisten kymmenottelussa vuonna 1976.

Olympiasankari Jenner oli ehdolla jopa Teräsmies-elokuvan päärooliin. Rooli meni Christopher Reevelle, eivätkä Jennerin myöhemmätkään yritykset paljon paremmin onnistuneet. Filmitähdeksi Jenner pääsi vasta Kris Jennerin avustuksella.

Krisin totutti julkisuuden makuun hänen ensimmäinen miehensä, lakimies Robert Kardashian, jalkapallotähti O. J. Simpsonin läheinen ystävä.

Kun O. J. joutui vuonna 1994 syytteeseen Nicole -vaimonsa ja tämän miesystävän murhasta, Robert kuului lakimiesryhmään, jonka onnistui puhua supertähti vapaaksi raskauttavasta todistusaineistosta huolimatta.

Krisin ensimmäisen liiton neljästä lapsesta Kimistä, Kourtneystä, Khloésta ja Robista tuli se raaka-aine, josta perheyritys alkoi julkisuuttaan muokata.

Kaikki alkoi Kimistä, jonka yksityinen seksivideo löysi tiensä julkisuuteen vuonna 2007. Tapahtumasta syytettiin Kimin silloista poikaystävää, mutta asiasta on esitetty muitakin versioita, kuten kaikesta Kardashianeihin liittyvästä.

Kardashianien julkisuus horjuu koko ajan uskottavan rajalla. Kirjassaan Keeping up the Kardashian Brand Amanda Scheiner McClain muistuttaa tosi-tv:n perustuvan paradoksiin, jossa ihmiset näyttelevät, etteivät näyttele. Katsojat tietävät tämän, mutta eivät välitä, koska haluavat uskoa näkemäänsä.

Kardashianeille on kehitelty julkiset roolit, joiden toivotaan tarjoavan naisille samastumiskohteita sinkkutytöistä ryppyjen kanssa taisteleviin uranaisiin.

Nyt perheen tuotepaletti kattaa myös tiedostavat ja kriittiset naiset, kun Caitlynistä on tullut seksuaalisten vähemmistöjen esitaistelija.

Osa ihmisistä seuraa Kardashianeja, koska inhoaa heitä. McClainin mukaan myös valtamedian kommenteista suurin osa on negatiivisia. Toimittajat eivät voi käsittää, miksi niin monet ovat kiinnostuneita ihmisistä, jotka eivät varsinaisesti osaa eivätkä tee mitään.

Vanhassa maailmassa tähtiä palvottiin hartaasti ja etäältä. Kardashianien julistetta sen sijaan harva panisi seinälleen. Suuresta julkisuudesta ja vauraudestaan huolimatta he tuntuvat tavallisilta ihmisiltä, melkein kuin ystäviltä.

Muukin on muuttunut. Ennen suuretkin tähdet olivat riippuvaisia tuottajista tai managereista. Sen sijaan Kardashianeilla on langat omissa käsissään. He ovat itse oman julkisuutensa tuottajia.

Perheen uusin aluevaltaus on mediayritys Whalerock Industriesin kanssa syyskuussa solmittu sopimus. Neljälle suvun naiselle on avattu tilattava verkkokanava, jossa nämä jakavat kuulumisiaan sekä kauneus-, vaate- ja laihdutusvinkkejään – eli mainostavat tuotteita maksua vastaan. Muutamassa viikossa kanavat ovat saaneet miljoonia maksavia tilaajia.

Ilmiöstä äskettäin raportoinut brittilehti The Guardian ennakoi, että jatkossa yhä useampi julkisuuden henkilö haluaa oman kanavansa.

Siihen viittaa lehden mukaan sekin, että kun Variety-lehti kysyi elokuussa 13–18-vuotiaiden amerikkalaistyttöjen suosikkeja, kaikki kärkisijat menivät sosiaalisen median prinsessoille eli niin sanotuille Instagram-tytöille.

Kardashianeilla on totta kai tarjottavaa tällekin kohderyhmälle: Caitlynin ja Krisin tyttäret Kendall, 19, ja Kylie Jenner, 18. Kyliestä on kasvamassa suosituin Kardashian kymmenillä miljoonilla Instagram- ja Twitter-seuraajillaan.

Kardashianien yritys toimii samaan tyyliin kuin suomalainen K-kauppa: perheenjäsenet pyörittävät omia bisneksiään yhteisen brändin alla. Äiti Kris vie kymmenen prosenttia muiden palkkioista.

Päätulolähteitä ovat tosi-tv-sarjat, esiintymiset, kirjat ja mainossopimukset. Käytännössä Kardashianit laskuttavat jotain firmaa joka kerta, kun esiintyvät julkisuudessa. Jos haluat, että Kim Kardashian mainitsee tuotteesi yhdessä tviitissään, se maksaa 25 000 dollaria.

Kardashianien perheessä jokaisen on paiskittava töitä perheen edestä, koska yhden julkisuus hyödyttää kaikkia. Kun Bruce ryhtyi Caitlyniksi, jokainen perheenjäsen pääsi esittelemään tunteitaan siitä, että isästä tuli äiti. Julkisuutta halutaan tietysti uusiltakin perheenjäseniltä. Siksi Kardashianit seurustelevat vain muiden julkkisten kanssa.

Päätähti Kim on vaihtanut oman statuksensa kasvaessa koko ajan kuuluisampaan puolisoon. Hänen kolmas aviomiehensä, muusikko Kanye West on perheelle merkittävä kaappaus, sillä Westin mukana Kardashianit eivät saaneet vain julkisuutta vaan myös aitoa uskottavuutta.

Ja Kardashianit tietävät, kuinka julkisuutta taotaan. Elokuisessa MTV:n palkintogaalassa Kanye West kertoi tähtäävänsä vuoden 2020 presidentinvaaleihin. Seksivideolla julkisuuteen noussut Kim Kardashian on siis ehkä tyrkyllä Yhdysvaltain ensimmäiseksi naiseksi.

Kardashianien klaani on kuin tehty ylikierroksilla käyvään nykymediaan. Yksi ihminen ei millään ehdi tuottaa tarpeeksi ihmissuhteita, eroja, lapsia, sairauksia ja kriisejä vuorokauden ympäri monella kanavalla pyörivään myllyyn.

Sen sijaan suurperheessä jollakulla on aina meneillään jotain kiinnostavaa, jonka ääreen muut voivat kerääntyä paistattelemaan.

Niinpä Kim rynnisti välittömästi Lamar Odomin sairaalavuoteen ääreen, vaikka tämä oli ennen romahdustaan jo ehtinyt erkaantua perheestä.

Vaikka Lamar irstaili bordellissa itsensä melkein hengiltä, hänessä oli taas jotain, mitä kukaan Kardashian ei voi vastustaa: mediaseksikkyyttä.

Uusimpien tietojen mukaan Khloé Kardashian on kuin onkin luvannut antaa Lamarille vielä yhden mahdollisuuden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat