Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisikko ja aavejunien arvoitus – Helsingin päärautatieasemalta katoaa 200 junaa päivässä

Sunnuntai
 
Touko Hujanen, kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen
Onko tämä VR:n uusi aavejunamalli?
Onko tämä VR:n uusi aavejunamalli? Kuva: Touko Hujanen, kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen

Helsingin päärautatieasemalle saapuu joka päivä 500 lähijunaa, ja sieltä lähtee 500 lähijunaa. Tästä tilastoidusta tosiasiasta huolimatta lähijunaliikenteestä vastaava VR ilmoittaa, että lähijunavuoroja on päivässä 800.

Mihin katoaa joka päivä 200 junaa? Ja selittävätkö oudosti katoavat junat kuluneen syksyn jatkuvat myöhästelyt ja junavuorojen peruutukset?

Eivät. VR väittää, että kyse on kesällä aloittaneen kehäradan aiheuttamasta tilastoharhasta. Koska kehäradan juna sekä lähtee päärautatieasemalta että saapuu sinne, radalla päivittäin kulkevat 200 junaa tilastoidaan 400 junavuoroksi.

Onko näin? Junaa turhaan odottava asiakas ei niele selitystä – varsinkaan, jos uskoo yliluonnollisiin voimiin.

Ajatellaanpa Tukholman metroa. Siellä liikkuu aavejuna Silverpilen, joka pysähtyy Kymligen käyttämättömällä asemalla. Hopeakylkinen juna vilahteli 1960-luvun puolivälistä lähtien harvakseltaan tunnelbanassa. Legenda aavejunasta elää.

Nyt tarvittaisiin junamysteereihin erikoistunutta tutkijaryhmää. Sellaista kuin Viisikko, joka jo 1950-luvulla selvitteli aavejunan tapausta. Pauli, Leo, Dick, Anne ja Tim, nyt kinkkuleivät ja maitopullot mukaan ja ratkaisemaan mysteeriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat