Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallituksen sote-kriisissä puhuttiin pokerivertauksin –kuka oli pelipöydän paisti?

Sunnuntai
 
Kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen / HS
Muiden pelaajien suu on korvissa: pöytään on istunut paisti.
Muiden pelaajien suu on korvissa: pöytään on istunut paisti. Kuva: Kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen / HS

Hallituksen sote-kriisin tuoksinassa käytettiin paljon pokerivertauksia.

Kun pääministeri Juha Sipilä uhkasi televisiossa kokoomusta hallituksen hajottamisella, Brysselissä työskentelevä kokoomuksen takapiru Juho Romakkaniemi kirjoitti Facebook-seinällään: ”Ihan kuin seuraisi Texas hold’em pokeriturnauksen finaalipöytää, jossa chip-leader panostaa all-in kädessään eri maata olevat kakkonen ja seiska.”

Pieni sanaselitys lienee paikallaan.

Texas hold’em on pokeripeli, jossa jokainen pelaaja saa aluksi käteensä kaksi korttia, joita muut eivät näe. Tämä on lähtökäsi, jonka perusteella tehdään ensimmäinen korotuskierros. Tämän jälkeen pöytään jaetaan kaikkien näkyville viisi yhteistä korttia. Kahdesta omasta ja viidestä yhteisestä kortista pelaajat muodostavat parhaan mahdollisen viiden kortin pokerikäden (värisuora on paras).

Chip-leader tarkoittaa pelaajaa, jolla on eniten pelimerkkejä. All-in puolestaan tarkoittaa, että pelaaja laittaa ”kaikki peliin”, siis korottaa kaikilla merkeillään. Eri maata olevat kakkonen ja seiska on puolestaan pelaajan huonoin mahdollinen lähtökäsi (ässäpari on paras). Koska chip-leaderilla on eniten pelimerkkejä, hän ei voi pudota turnauspöydästä, vaikka panostaisi kaiken ja häviäisi jaon.

Toisin sanoen kokoomuslainen Romakkaniemi sanoi, että keskustan Sipilä bluffasi todella huonolla kädellä käyttäen hyväkseen suurimman puolueen asemaa.

Plokiaan kirjoittava Timo Soini ei perusta vaikeista vieraskielisistä termeistä, joten kerrottakoon hänelle, että pokeritermejä on myös selvällä suomen kielellä.

Yksi hauskimmista on paisti. Sillä tarkoitetaan huonoa pelaajaa, joka on muiden vietävissä. Kun paisti istuu pöytään, vesi herahtaa taitavien pelaajien kielelle. Ennen pitkää paistin rahat on putsattu.

On jopa sanonta: jos et tiedä, kuka on pelipöydän paisti, se olet sinä itse.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat