Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS aloittaa uuden historiasivun

Kerromme politiikasta, arjesta, ihmiskohtaloista ja ilmiöistä, jotka aikanaan ihmetyttivät. Jutut ilmestyvät sunnuntaisin.

Sunnuntai
 
HS-arkisto
Suomen itsenäisyyden kymmenvuotispäivän juhla 1927. Lipun nosto Kaivopuistossa.
Suomen itsenäisyyden kymmenvuotispäivän juhla 1927. Lipun nosto Kaivopuistossa. Kuva: HS-arkisto

Historian rakastajilla alkavat kissanpäivät, sillä itsenäinen Suomi täyttää tasan sata vuotta 6. joulukuuta 2017. Odotettavissa on suuret pirskeet. Juhlia riittää koko juhlavuoden ajaksi.

Meillä menneisyyden vangeilla on mistä valita, sillä odotettavissa on varsinainen historiakirjojen vyöry. Mutta tietoa saa muualtakin.

On perustettu esimerkiksi uusi nettisivusto, www.itsenaisyys100.fi, jonne on koottu peruspaketti sadan vuoden takaisista tapahtumista ja ihmisistä. Erityisen vaikuttava on aikasarja kaikista itsenäisyyteen liittyvistä tapahtumista vuodesta 1847 vuoteen 2015. Sivuston perustaminen on tutkijoiden ja historianharrastajien yhteinen suurponnistus.

Myös Helsingin Sanomat aloittaa uuden historiaan keskittyvän sivun, joka ilmestyy tänään ensimmäistä kertaa (C 31). Sunnuntaisin ilmestyvällä sivulla käsitellään menneisyyttä monipuolisesti. Kerromme politiikan käänteistä, arjen elämästä, ihmiskohtaloista ja ilmiöistä, jotka aikanaan ihmetyttivät. Kaivamme arkistoista myös kuva-aarteita ja kerromme niiden taustat. Tervetuloa mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat