Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinteistönvälittäjät toivovat kotien tarinoista myyntivalttia – mutta entä jos talossa on tapahtunut kauheita?

Sunnuntai
 
BENIS ARAPOVIC, kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen / HS
Kiinteistönvälittäjät hakevat kotien tarinoista vauhtia asuntokauppaan.
Kiinteistönvälittäjät hakevat kotien tarinoista vauhtia asuntokauppaan. Kuva: BENIS ARAPOVIC, kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen / HS

Jokainen koti pitää sisällään tarinan.

Nyt sen ovat tajunneet myös kiinteistönvälittäjät, ja tarinoista toivotaan myyntivalttia. SKV:n uudella      Kodin Tarina -palvelulla halutaan piristää laahaavaa asuntokauppaa. Myyjä kertoo asunnon historiasta tekstin, kuvien ja videon avulla.

”Tutkimuksissamme osa asiakkaista kertoi, että olisivat jopa suoraan maksaneet pyyntihinnan tai tehneet tarjouksen nopeammin, jos olisivat tienneet myyjän kertomat tarinat jo aiemmin”, toimitusjohtaja sanoo tiedotteessa.

Mutta. . . kestävätkö kotien tarinat todella kertomista? Ja haluaako ostaja kuulla – jokainen perhe kun on onneton omalla tavallaan.

”Tässä keittiön tiskipöydän ääressä – on muuten designterästä – riideltiin asuntolainasta, tuossa terassilla – iso ja valoisa, aamuaurinko! – join aamukahvia ja mietin, että en sittenkään taida olla kovin onnellinen. Ulko-ovella – suomalaista tekoa, ei päästä vetoa läpi – päätin, että aloitan uuden elämän. Tehdäänkö kaupat?”

Totta kai melkein joka kodissa on onneakin. Mutta jos puhutaan kodin tarinasta, pitääkö sen olla tositarina? Jos toinen puoli jää kertomatta, onko se vain satu?

On koteja, joiden tarinat ovat yksinomaan karmivia.

Pari vuotta sitten sukulaispari etsi uutta asuntoa. Kaupungissa oli tapahtunut raaka murha, ja surmatalo oli kaupan. Tuon kodin tarinan tiesivät kaikki, joten kauppa ei käynyt. Noin 150-neliöisen talon hinta aleni, se oli tyhjänä pari vuotta.

Sukulaiset pohtivat, pähkivät ja päättivät lopulta tarjota. Koska itse talo, se oli kaunis ja hyvin rakennettu. Saivat halvalla, alkuperäisestä hinnasta suli pois liki neljännes.

Sukulaiset päättivät olla järki-ihmisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat