Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aina on aihetta raivoon – some räjähtäisi runsaista v-sanoista

Sunnuntai
 
Anna-Stina Nykänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on sunnuntaitoimituksen toimittaja.

Raivostumisen aiheita tule eteen aina. Siinä mielessä en ihmettele nettiraivoa, vaikka itsehän en toki moiseen sorru. Ihan vain vaahtoan omalle miehelle, työkavereille ja ystäville. Aika usein raivoan itsekseni.

Jos nettiraivoaisin, kohkaisin ainakin Evan julkaisusta, jonka mukaan suomalaiset tekevät Euroopan lyhyintä työviikkoa. Just! Huipulla tilastoissa onkin Kreikka. Sitäkö me haluamme?!? Jos nainen jää kotiin, ainoa perheen elättäjä tekee pakostakin pitkää päivää. Ei kiitos.

Evan julkaisun nimi lupaa neljä havaintoa aiheesta. Loput se jättää pokkana huomiotta. Kuten sen, että keskimääräinen viikkotyöaika on Suomessa kuitenkin pidempi kuin Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Hollannissa.

Evan julkaisu on eliitin MV-lehti, se ei suoraan valehtele, sen vääristely on sivistyneempää. Aina meillä parjataan persuja populismista. Eva tarjoaa ihan samanlaista iskulausekamaa, joka uppoaa tiettyyn jengiin ja leviää kuin häkä. Eikä korjaavista havainnoista piitata. Argh.

Entäs väitöskirja ylipainoisista nuorista. Tulos: ylipaino EI lisää heidän mielenterveysongelmiaan. Mutta he seurustelevat vähemmän kuin muut. Joten ylipainoon kannattaisi tutkijan mielestä puuttua. Jessus! Anoreksia tappaa teinejä, eikä tämä ohje vähennä paineita. Seuraavaksi kai hintelille nörteille neuvotaan, että lopeta koodailu ja hanki lihakset, että saat pesää. Onko seurustelu tosiaan maailman tärkein asia? Se viestikö teineille pitää antaa? Entä jos hankitaan sitten ylipainoisille seksikkäämpiä vaatteita?

Aina syytetään, että mainokset vievät nuoria väärään suuntaan. Psykologi pystyy pahempaan. Eikä mitään yhteiskunnallista ajatusta. Joo, ylipainoon liittyy heikko seksuaalinen ja ammatillinen minäkuva. Mutta köyhien lapset ovat lihavimpia, entä jos kyse on siitä?

Ollaan muka niin kiusaamista vastaan. Eikö voitaisi hyväksyä lihaviakin sellaisina kuin ovat. Tutkittu on, että laihdutus on usein tuhoon tuomittu idea. Miten voi ”auttaja” panna lapsen niskaan tällaisen riesan? Missä on KiVa-koulu nyt?!?

Koulukaverini tuli raskaaksi 13-vuotiaana. Minä olin lihavampi. Aloitin seurustelun 19-vuotiaana. En vaihtaisi osia.

Nimby-gallup kiihdytti myös. Kysyttiin, keitä et haluaisi naapuriksi. Narkkarit voittivat. Vaihtoehtoina olivat muun muassa aidsia sairastavat ja homot. Miksi?!? Ystäväni ehdotti Facebookissa, että listalla kokeiltaisiin myös näitä:

”Pianistit, Trumpetistit, Tosi-tv-tähdet, Cheek, Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat, Kristillisdemokraatit, Rivitanssin harrastajat, Kennelinpitäjät, Turkistarhaajat, Perussuomalaiset, Puhelinmyyjät, Selvänäkijät, Rumat, Vanhukset, Lapsiperheet, Hipsterit, Oopperan ystävät, Monster truck -kilpailujen ystävät, Suomenruotsalaiset, Nalle Wahlroos, Heterot, Elämän koululaiset, Enkeleihin uskovat, Värityskirjojen ostajat, Suomalaiset.”

Ilman raivoa lisäisin inhokkinaapurien ehdokaslistalle myös vaimonhakkaajat, kaaliruokien ystävät, talkooihmiset ja suuriäänisiä orgasmeja saavat seksihullut.

Kiroilemaan sai myös asiantuntija, joka kuittasi naisten ehkäisypelot humpuukiksi. Ja VVO:n vuokrien korotus ay-liikkeen eduksi. Sekä kiroilun paheksunta.

Brittilaulaja Adele ja minä tykkäämme molemmat kiroilla. Vuonna 1995 tein Nyt-liitteeseen jutun, jossa oli 28 v-sanaa. Nyt sellaista ei voisi enää julkaista. Some räjähtäisi. Joillekin on ihan sama, mitä puhutaan, kunhan ei käytetä rumaa kieltä. Fyi!

Tässä jutussa ei ole yhtään kirosanaa. Joku pierunpidättäjä kuitenkin siitä hermostuisi. Saako enää sanoa edes sanaa pieru?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat