Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvalloissa lohturuokaa kaupitellaan kurjan sään aikana

Sunnuntai
 

Nyt Suomessa eletään niitä päiviä, joista moni ei selviä ilman punaviiniä, suklaata ja muita lohturuokia. Märän, kylmän ja pimeän keskellä lohdun tarpeen ymmärtää, mutta säätila säätelee mielihaluja muuallakin.

Yhdysvalloissa markkinoijat tutkivat nykyään tarkasti sään ja shoppaamisen yhteyttä. Yhä pikkutarkemmilla sääennusteilla ja verkkodataa analysoimalla on selvitetty, millaisia mielihaluja sään vaihtelut ihmisten aivoissa herättävät.

Yhdysvaltain suosituimmat lohturuuat olivat viime talvena porsaanluut, lihapullat, lasagne ja suklaakeksit, mutta kovimmissa lumimyrskyissä amerikkalaiset kaipasivat lapsuuden omenapiirakkaa.

Lohturuuan tehosta on saatu tutkimuksissa ristiriitaisia tuloksia. Joissakin kokeissa mässääminen on nostanut osallistujien mielialaa, mutta toisissa sama tulos on saatu ihan tavallisella ruualla. Ruokaa tärkeämpiä voivatkin tutkijoiden mukaan olla siihen liittyvät muistot ja mielikuvat.

Campbellin kanakeitto on suosittua ruokaa, kun säätila on Yhdysvalloissa kurjimmillaan.
Campbellin kanakeitto on suosittua ruokaa, kun säätila on Yhdysvalloissa kurjimmillaan.

Amerikkalaisten perinteisiin lohturuokiin kuuluu Campbellin kanakeitto. Yritys onkin ottanut käyttöön ”kurjuusindeksin”, jolla se arvioi, milloin ihmisten epätoivo on optimaalisella tasolla kanakeiton mainoskampanjaa varten.

Hampurilaisketju McDonald’s on puolestaan ilmoittanut ottavansa käyttöön digitaalitaulut, joiden tarjoukset vaihtelevat säätilan mukaan.

Suomessa yhtä tarkkaan lohturuokatieteeseen ei taida olla tarvetta, sillä kurjuusindeksi on tapissa marraskuusta helmikuun loppuun, ellei kauemminkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat