Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hitler vastaan Pinokkio – Peter Nygårdilla on meneillään elämää suurempi rajariita Bahamalla

Sunnuntai
 
Nygård international
Peter Nygård mökkitontillaan Bahamalla.
Peter Nygård mökkitontillaan Bahamalla. Kuva: Nygård international

Suomi on rajariitojen maa, mutta osataan sitä suuressa maailmassakin.

Helsingissä syntynyt kanadalainen muotialan liikemies Peter Nygård, ehkä 72, on ajautunut Bahaman-huvilansa naapurin, miljardööri Louis Baconin kanssa kahdeksan vuoden kiistaan, josta ei ole perääntymistietä. Vanity Fair -lehti on julkaissut riidasta laajan reportaasin tuoreessa numerossaan.

Nygård tunnetaan myös yhteyksistään suomalaisiin kaunottariin. 1990-luvulla hänen vierainaan kävivät muun muassa Linda Lampenius, Janina Frostell, Kata Kärkkäinen ja Tanja Karpela.

Nygård hankki niemenkärjessä sijaitsevan tonttinsa vuonna 1984, ja hän on rakennuttanut sinne kokonaisen maya-valtakunnan. Alueella on temppeleitä, lohikäärmehahmoja, suihkulähteitä, näköispatsaita entisistä tyttöystävistä sekä Nygårdin mukaan maailman suurin sauna, yli 500 neliömetrin hirsirakennus. Liikemies on kutsunut aluetta maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.

3 000 neliömetrin päärakennus tosin tuhoutui palossa vuonna 2009, ja Nygård haluaisi rakennusluvan futuristiselle, avaruusalusta muistuttavalle talolle.

Naapurusten kiista alkoi tyypilliseen tapaan tiestä, joka kulkee Baconin alueen läpi Nygårdin tontille. Nygård laajensi tietä tekemällä Baconin puolelle parkkipaikan, jonka oikeus määräsi purettavaksi. Bacon on rakentanut tielle hidasteita, joita Nygård on purkanut.

Baconia on rasittanut Nygårdin juhlista kantautuva melu. Vastavetona hän asensi tonttien rajalle valtavia ämyreitä, jotka syytivät sietämätöntä meteliä Nygårdin suuntaan.

Nygård taas on pystyttänyt naapurin tontille näkyviä kylttejä, joissa vaaditaan Baconin häätämistä.

Nettiin ilmestyneissä videoissa Baconia on syytetty rasistiksi, joka ei halua nähdä eliittialueella mustia toisin kuin Nygård, joka kutsuu paikallisia naisia ja urheilijoita juhliinsa. Bahama on entinen orjakaupan keskus, jonka asukkaista valtaosa on mustia. Esiin on kaivettu myös Baconin isoisoisä, joka kuului Ku Klux Klaniin.

Nygård on kertonut ”saattaneensa rahoittaa” videoita.

Tammikuussa Bacon nosti Nygårdia vastaan 90 miljoonan euron kanteen kunnianloukkauksesta.

Luonnonsuojelua rahoittava Bacon syyttää Nygårdia myös siitä, että tämä on laajentanut tonttiaan yli hehtaarilla ajamalla hiekkaa ympäröivälle merialueelle. Nygård on väittänyt, että merivirtojen muutokset ovat tuoneet hiekat hänen rannoilleen.

Vanity Fairille Nygård sanoo Baconin muistuttavan Hitleriä, ja Bacon taas kutsuu Nygårdia valehtelevaksi Pinokkioksi.

Baconilla ja Nygårdilla on eroistaan huolimatta pari yhteistä piirrettä: kumpikaan ei tykkää antaa periksi, ja molemmilla on käytössä riitelyyn läjäpäin rahaa. Nygårdin omaisuus on Canadian Businessin mukaan noin 800 miljoonaa euroa. Vipurahastoilla rikastuneen Baconin omaisuuden Forbes on arvioinut noin tuplasti isommaksi.

Yksi ratkaiseva tekijä saattaa kuitenkin olla Nygårdin puolella: aika.

Nygård on innokas kantasoluhoitojen ja terapeuttisen kloonauksen puolustaja. Hän ottaa ruiskeina omia kantasolujaan. Hän on kertonut, että tutkimusten mukaan hänen vanhenemisensa on hoitojen myötä pysähtynyt ja hän on alkanut nuorentua.

”Tämä saattaa hävittää kaikki sairaudet. Tämä on ehkä kuolemattomuutta”, hän sanoo rahoittamistaan tutkimuksista kertovalla videolla Youtubessa.

Google maps
Peter Nygårdin huvila-alue sijaitsee Lyford Cayn niemen kärjessä Bahamasaarilla.
Peter Nygårdin huvila-alue sijaitsee Lyford Cayn niemen kärjessä Bahamasaarilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat