Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pomossa arvostetaan eri hyveitä kuin itsessä

Sunnuntai
 

Ihmisen pitäisi opetella hyveitä, niin neuvoimme viime sunnuntaina. Mutta mitkä hyveet ovat HS:n lukijoiden mielestä ne tärkeimmät? Kysyimme tätä nettisivuillamme, ja tulokset ovat mielenkiintoiset.

Yhteisössä – siis työpaikalla, perheessä tai ystäväpiirissä – elämisen kannalta tärkeimmäksi hyveeksi valittiin kunnioittavuus. Äänestykseen osallistuneista 26 prosenttia piti sitä tärkeimpänä. Kakkosena tuli vanha tuttu oikeudenmukaisuus (16 %) ja kolmantena ystävällisyys (12 %).

Johtajalle ja päättäjälle tärkein hyve oli ihan selvä. Yli puolet oli sitä mieltä, että se on oikeudenmukaisuus (52 %). Kakkoseksi tuli vastuullisuus (12 %) ja kolmanneksi taas kunnioittavuus (10 %).

Onkohan kunnioittavuus jotain sellaista, jonka puutteesta nyt erityisesti kärsitään? Solvaukset ja huono käytös työpaikoilla ovat tämän ajan ilmiöitä.

Itse olen toki luotettava.
Itse olen toki luotettava.

Kysyimme myös ihmisen omia hyveitä. Siinä kirjo oli leveä. Eniten ääniä saivat luotettavuus (16 %), ystävällisyys (14 %), oikeudenmukaisuus (12 %) ja jälleen kunnioittavuus (11 %). Joidenkin mielestä itsessä tärkein hyve saattoi olla myös huumorintaju, sinnikkyys ja avuliaisuus.

Pomolta odotetaan eri hyveitä kuin itseltä. Kukaan ei katso, että johtajalle olisi tärkeää huumorintaju ja sinnikkyys (0 %).

Pomo, vähemmän vitsejä, lisää kunnioitusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat