Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjassa saa lahjoja loppiaisenakin – nousisiko Suomenkin talous tällä konstilla?

Sunnuntai
 
Roni Rekomaa, kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen / HS
Hyvää loppiaista, Juha!
Hyvää loppiaista, Juha! Kuva: Roni Rekomaa, kuvankäsittely Juha-Pekka Laitinen / HS

Ensi keskiviikkona on tällä tietoa viimeinen loppiainen sellaisena kuin sen olemme tunteneet. Heti joululomasta toivuttuaan Juha Sipilän hallitus alkaa puskea Suomeen työelämän lakipakettia, joka muuttaisi loppiaisen palkattomaksi vapaaksi. Monille tammikuun 6. päivästä on tulossa työpäivä.

Mutta olemmeko me itse asiassa tunteneet loppiaista? Kuka muistaa, miksi sitä vietetään? No, itämaan tietäjien kunniaksi. Kolme viisasta miestä toivat Jeesus-lapsen seimen ääreen kalliita lahjoja: kultaa, mirhaa ja suitsukkeita.

Suomi on jättänyt täysin käyttämättä loppiaisen mahdollisuudet. Toisin on Espanjassa. Siellä tietäjät eli sikäläisittäin taikurikuninkaat ovat perinteisesti tuoneet joululahjat. Nykyisin espanjalaiset ovat alkaneet jakaa joululahjoja sekä jouluna että loppiaisena – ja katso, Espanjan talouskin jo ponnistaa kuopastaan.

Loppiaisen voisi lakkauttamisen sijaan brändätä kunnolla. Kansantalous kaipaa piristystä, siksi suomalaisia voisi kannustaa kuluttamaan. Ostetaan lahjoja sekä jouluksi että loppiaiseksi! Olisi tehokkaampaa kuin vaikutuksiltaan epävarman pakkolakipaketin läpi runnominen.

Pääministeri Sipilä, eiköhän peruta loppiaisen lopettaminen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat