Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinassa mopollekin puetaan talvitakki

Sunnuntai
 
Maija Tammi
Zhang Jiyuanin (vas.) sähkömopolla on takki.
Zhang Jiyuanin (vas.) sähkömopolla on takki. Kuva: Maija Tammi

Me suomalaiset kuvittelemme osaavamme suojautua kylmältä. Ehei, kiinalaiset hakkaavat meidät tässäkin.

Pitkien kalsareiden, muhkeiden karvahattujen ja palttoiden lisäksi pekingiläisillä on kikkoja, joista suomalaiset eivät ole kuulleetkaan.

Pekingissä lähes jokaisella sähkömopolla — ei siis mopoilijalla — on oma talvitakkinsa. Talvitakkiin kuuluu ajajan jalkoja suojaava helma ja ohjainkahvoihin kiinnitetyt pitkävartiset rukkaset. Mopoilija pujottaa kätensä rukkasiin ja on suojassa takin takana Pekingin raa’alta talvituulelta. Tämän talven mopotakkien trendikuosi on pilkullinen.

Vaikka mopossa ei olisi takkia, jalat eivät jäädy. Kiinassa myydään housut kuin housut myös vuorellisina. Pillifarkkujakin saa fleecevuorella.

Suomessa käytetään silloin tällöin hanskojen sisällä pusseja, jotka alkavat luovuttaa lämpöä, kun niitä puristaa. Kiinassa ollaan pidemmällä.

Pekingissä joka kulmakaupassa myydään kertakäyttöisiä lämmitinlappusia, joita voi läiskiä reisiin, ristiselkään, peppuun, mitä nyt sattuukaan paleltamaan. Ne kuumenevat niin paljon, että ihon ja lapun välissä pitää olla kerrasto. Lämmitys kestää jopa 12 tuntia.

Lämmitystä tarvitaan, sillä vaikka Pekingissä ei ole yleensä pakkasta kuin muutama hassu aste, viima jäätää ihoa kuin parinkymmenen asteen pakkanen Suomessa.

Jos pekingiläistä varotoimista huolimatta paleltaa, hän lämpenee nopeasti, kun tulee sisälle. Vieraalle annetaan höyryävän kuuma lasillinen vettä. Kyllä se haalean kahvin voittaa.

Maija Tammi
Wang Yun juo kuumaa vettä pekingiläisessä ravintolassa.
Wang Yun juo kuumaa vettä pekingiläisessä ravintolassa.
Maija Tammi
Wang Yueyingin sormet ovat lämpimässä.
Wang Yueyingin sormet ovat lämpimässä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat