Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin lennoilla tarjottava mehu tehdään osittain chileläisistä pensasmustikoista

Bonnen mustikkamehun erikoisuus on, ettei se juuri värjää.

Sunnuntai
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Muun maan mustikoita.
Muun maan mustikoita. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Pari vuotta sitten Finnair joutui noloon tilanteeseen, kun kävi ilmi, että sen koneissaan käyttämä Marimekon Metsänväki-kuosi olikin kopioitu ukrainalaiselta kansantaiteilijalta.

Kaikki muukaan sinivalkoisten siipien suojassa ei ole suomalaista. Finnair on jo vuoden päivät tarjonnut lennoillaan mustikkamehua, jota voisi erehtyä pitämään täysin kotimaisena herkkuna – vaikka näin lentoyhtiö ei väitä.

Pakkauksesta ilmenee, että mehun raaka-aineena käytetyt marjat ovat peräisin Suomesta, Ruotsista tai Chilestä.

Miksi Chilestä, Bonnen toimitusjohtaja Tom Karlsson?

”Ottaisimme riskin, jos lupaisimme sataprosenttisesti suomalaisen tuotteen, sillä sadon takia emme pysty takaamaan kotimaisen mustikan saatavuutta.”

Karlssonin mukaan ulkomaisen marjan osuus mehussa on 30 prosenttia. Chilestä tuodaan nimenomaan pensasmustikkaa. Toimitusjohtaja korostaa, että mehu tehdään suomalaisvoimin Lohjanharjun lähdeveteen.

Bonne on lohjalainen parikymmentä ihmistä työllistävä yritys. Vuodesta 2009 se on kuitenkin ollut venäläisessä omistuksessa. Hallituksen puheenjohtaja on Venäjän kansalainen Dmitry Schnayder.

Bonnen mustikkamehun erikoisuus on, ettei se juuri värjää. Businessluokassa lentävän liikemiehen paidastakaan ei siis tule Finnairin lennolla sinivalkoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat