Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kapinapostia Sevettijärvelle

Sunnuntai
 
Terveisiä täältä Etelä-Suomesta.
Terveisiä täältä Etelä-Suomesta.

Lähetin postikortin Sevettijärvelle, noin 350 kolttasaamelaisen kylään Itä-Lapin perukoille.

Lähetin, koska pyysivät. Sevettijärven koltat ovat ryhtyneet kampanjaan lakkautetun postikonttorinsa puolesta. He pyytävät kansaa lähettämään protestina kortteja Sevettijärvelle. Vaikka kirjeet vielä kulkevat, postipaketteja joutuu lähettämään ja noutamaan 110 kilometrin päästä Inarin keskustasta.

Se on pitkä hakureissu – kuin helsinkiläinen noutaisi paketin Kotkasta.

Koltat pyytävät, että kortit lähetetään Sevettijärven koululle. Netistä löytyvän ryhmäkuvan perusteella koulussa on 12 oppilasta ja neljä opettajaa. Sen lisäksi Sevettijärvellä ei taida olla paljon muuta kuin Sevetin baari ja Pyhittäjä Trifon Petsamolaisen ortodoksikirkko.

Tietenkään tämä ei ole helppo asia. Postinkanto Sevettijärvelle on tuskin kannattava bisnes, ja sikäli voi koettaa ymmärtää myös valtiollisen Posti Groupin lakkautuspäätöstä. Toisaalta Posti itse rehvastelee verkkosivuillaan, että postilaitos perustettiin Suomeen vuonna 1638. On siis perusteltua ajatella, että lähes neljässäsadassa vuodessa valtionyritykselle on syntynyt moraalinen velvoite palvella Suomen kansaa.

No, kuka siellä Sevettijärvellä korttini lukeekin, olisi hienoa, jos vastaisit ehtiessäsi postikortilla ja kertoisit, millaista elämä on kylässänne. Millaisia ihmisiä siellä elää? Mitä Sevettijärvellä ajatellaan ajankohtaisesti asioista?

Palaan sitten asiaan.

Postikortin voi lähettää osoitteeseen: Tommi Nieminen, featuretoimitus / Helsingin Sanomat, Töölönlahdenkatu 2, 00089 SANOMA.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat