Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Demareista löytyy nyt Supercell-sosialisti – mutta onko Matti Vanhanen Saab-kepulainen?

Sunnuntai
 
Pelastaako Supercell-sosialisti Sdp:n?
Pelastaako Supercell-sosialisti Sdp:n?

Sdp:n kansanedustajat Timo Harakka, Sanna Marin ja Nasima Razmyar julkaisivat keskiviikkona ohjelman, jonka avulla Sdp voisi uudistua ensi vuosikymmenen haasteisiin.

Samalla Timo Harakka julistautui ”Supercell-sosialistiksi”.

Tällä hän viittasi siihen, että peliyhtiö Supercellin perustajat eivät turvautuneet verosuunnitteluun vaan maksoivat kymmeniä miljoonia veroja myyntivoitoistaan.

Supercell on huikea menestystarina, jonka avulla poliitikon kelpaa brändätä itseään. Harakka vei siis parhaan päältä, mutta kyllähän muutkin poliitikot voisivat yrittää brändäytyä jonkin yrityksen kautta. Olihan Sdp:n Kalevi Sorsakin aikoinaan Valco-sosialisti.

Mietitäänpä.

Sdp:n ryhmänjohtaja Antti Lindtman kertoo ajaneensa nuoruudessaan betoniautoa. Suomen suurin betoninvalmistaja on Rudus. Lindtmanin pitäisi tietenkin julistautua Rudus-sosialistiksi. Betonista tulee myös mukavasti mieleen Vantaa.

Puheenjohtaja Antti Rinne (sd) puolestaan hokee ”vientivetoista kasvua”. Hänelle sopii siis etuliitteeksi melkein mikä tahansa suomalainen vientiyritys: Metso-sosialisti, Wärtsilä-sosialisti, Konecranes-sosialisti.

Eero Heinäluoman (sd) lonkerot ulottuvat tiettävästi kaikkialle. Kalasäilykevalmistaja Abba ei taida purkittaa mustekaloja, mutta Abba-sosialisti kuulostaa silti hauskalta.

Brändäys ei tietenkään voi olla vain demareiden ilo. Keskustan puheenjohtajasta Juha Sipilästä tulee mieleen Pöyry, vakaa ja harmaa insinööritalo, Jaana Pelkosesta (kok) Sedu Koskisen ravintolat. Matti Vanhasesta (kesk) puolestaan Jas Gripen -hävittäjät, joten hän on tietenkin Saab-keskustalainen.

Kokoomuksen Susanna Koski on Wolt-porvari; ”mitkä ihmeen työehdot?”

Kaj Mykkänen (kok) on Tesla-porvari, Antero Vartia (vihr) Uber-vihreä, Mauri Pekkarinen (kesk) Duracell-keskustalainen ja Paula Risikko (kok) Marimekko-kokoomuslainen. Paavo Arhinmäki (vas) on Tag Heuer -sosialisti.

Touko Aallolla (vihr) on muuten vain kalliit kengät. Anne Berner (kesk) on porvari ilman turhia etuliitteitä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini voisi brändäytyä Nokian avulla, sillä sekin on kääntänyt liiketoimintamalliaan 180 astetta. Nokialla tosin menee taas hyvin.

Hjallis Harkimoa ei tarvitse erikseen brändätä minkään yrityksen kautta, sillä eihän kukaan muista hänen olevan poliitikko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat