Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Munat mankeliin” Ruisrockissa?

Helsinki-Cotonou Ensemble ei pääse esiintymään festivaalille Göteborgissa sukupuolikiintiön vuoksi. Olisiko Ruisrockinkin syytä tasapainottaa esiintyjälistaansa?

Sunnuntai
 
Jenna Lehtonen
Cheek
Cheek Kuva: Jenna Lehtonen

Helmikuun alussa selvisi, että suomalainen Helsinki-Cotonou Ensemble ei pääse esiintymään festivaalille Göteborgissa, koska musiikkitapahtumassa noudatetaan sukupuolikiintiötä.

Suomen suurin musiikkijuhla on Ruisrock, mutta ensi kesän tiedossa oleva esiintyjälista näyttää uhkaavan epätasapainoiselta: 48 miestä ja 12 naista.

Laadimme Ruisrockille ehdotuksen siitä, kuinka tilanne voidaan korjata:

Pääesiintyjän, amerikkalaisen tanssimusiikkimiestrion Major Lazerin tilalle tulee kotimainen all-female LCMDF.

Cheek joutuu poistumaan stadioneille, sillä hänen tilalleen tulee Sini Sabotage. Tytöttelystä kärähtänyt Ismo Alanko pannaan miettimään käytöstään välivuodelle, ja ääneen pääsee Maritta Kuula.

Tuuletimme myös joidenkin patriarkaalisten ryhmien kokoonpanoa.

Räppiduo JVG:stä joko Jare tai VilleGalle joutuu tekemään tilaa Mercedes Bentsolle eli Linda-Maria Roineelle.

RickyTicky Big Bandin johtajaksi Valtteri Pöyhösen tilalle nousee saksofonisti Linda Fredriksson, ja räppääjistä Redrama vaihtuu Yonaan.

Metallimusiikin saralla Staminan äijäkööriä tasapainotetaan pestaamalla laulajaksi Tarja Turunen ja rytmiryhmään uudelleenkoulutetaan rock’n rollin puolelta Jytämimmien basisti Mara Balls eli Maria Mattila ja rumpali Raaka-Gini eli Sini Mäenpää.

Eikö tunnukin raikkaalta listalta?

Rehellisyyden nimissä on todettava, että Ruisrockin sooloartisteissa naisilla on ylivoima luvuin 12–8. Eli voimme vielä harkita Alangon kohtaloa, jos bändit saadaan kuntoon.

Pete Aarre-Ahtio
Sini Sabotage
Sini Sabotage
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat