Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vähän isompi ryhmätyö – 450 tutkijaa sai nimensä lehteen

Sunnuntai
 
Porukalla tutkittiin.
Porukalla tutkittiin.

Tieteen etiikasta on keskusteltu kuluneina viikkoina. Kova julkaisupaine ja kiristyvä kilpailu apurahoista ovat luoneet ilmiön, jossa yhdellä tiedeartikkelilla saattaa olla satoja kirjoittajia.

Hyvä esimerkki on marraskuulta 2014. Johtava lääketieteellisen genetiikan tiedejulkaisu Nature Genetics julkaisi tavallistakin lukijaa kiehtovan artikkelin pituuskasvusta. Yli 250 000 ihmisen pituustietojen geeniseulonta paljasti, että noin viidennes pituuskasvusta määräytyy geeneistä. Muut tekijät ovat liikunta ja ravinto ja – no, te tiedätte.

Tulosta kiinnostavampi on artikkelin tekijälistaus. Se on hätkähdyttävä pituudessaan: noin kaksi aanelosta tiuhaa tekstiä. Listassa on 450 nimeä.

kaikki 45o tutkijaa tai tutkijaryhmää eivät tiettävästi ole aktiivisesti olleet laatimassa artikkelia tai tekemässä merkittäviä tutkimuksia sitä varten.

Nature Genetics on arvostettu tiedejulkaisu. Näyttää ilmeiseltä, että valtaosa nimistä on liitetty artikkeliin, jotta kyseinen tutkija sekä hänen tutkimuslaitoksensa tai korkeakoulunsa saisivat artikkelista merkinnän julkaisuluetteloonsa ja papukaijamerkin.

Vähän tulevat mieleen koulun ryhmätyöt. Yksi teki työt, mutta kaikki pääsivät läpi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat