Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump: ”Katsokaa näitä, ovatko ne pienet?” – ehdokkaiden käsien koosta puhuttu ennenkin

Sunnuntai
 
Reuters
Bill Clintonilla on isot kädet ja pitkät sormet. Donald Trumpilla ei ole.
Bill Clintonilla on isot kädet ja pitkät sormet. Donald Trumpilla ei ole. Kuva: Reuters

Donald Trump pääsi taas otsikoihin, kun hän viime torstai-iltana näytti vaaliväittelyssä käsiään ja sanoi: ”Katsokaa näitä – ovatko ne pienet?”

Sen jälkeen hän vakuutti mittojensa olevan muutenkin kohdillaan, ja niin sivistynyt lehdistö pääsi esittämään järkyttynyttä ja tuomitsemaan Trumpin.

Oikeasti presidenttipelin oli vienyt navan alle jo alkuviikolla hänen fiksu kilpailijansa Marco Rubio. Kuin viimeisenä keinonaan hän pilkkasi Trumpia sanomalla, että tällä on pienet kädet.

Tarina alkoi kuitenkin jo melkein 30 vuotta sitten. Toimittaja Graydon Carter luonnehti vuonna 1988 amerikkalaisessa The Spy -satiirilehdessä Trumpia ”lyhytsormiseksi vulgaarikoksi”. Se vitsi ilmeisesti osui ja upposi.

Carter on nykyisin Vanity Fair -lehden kuuluisa päätoimittaja. Hän kertoi marraskuussa lehdessään, että on siitä lähtien saanut Trumpilta säännöllisesti kirjeitä. Kuoressa on yleensä Trumpista kertova lehtileike. Trump on ympäröinyt kuvan kädestään ja kirjoittanut leikkeeseen: ”Katsopas, eivät ne niin lyhyet ole.” Yksi kirje tuli myös viime vuonna.

Torstain vaaliväittelyssä Trump sanoi Rubion solvauksesta: ”Tätä en olekaan ennen kuullut!” Se oli tyypillistä Trumpia. Totuus taipuu tarvittaessa.

Yhdysvalloissa on ennenkin puhuttu presidenttiehdokkaan käsien koosta.

Bill Clintonilla on valtavat kädet, ja hänellä on vieläpä aivan erityisen pitkät sormet. Hänen presidenttikaudellaan Clintonin käsiä aina ihailtiin.

Yhdysvaltain presidentinvaalissa on siis muodostumassa huikea asetelma: vastakkain ovat hiukan lyhytsorminen ehdokas ja hyvin pitkäsormisen ex-presidentin vaimo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat