Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjoittiko Teemu Selänne sittenkään joukkoraiskauksesta?

Jääkiekkoilija aiheutti hämmennystä blogikirjoituksellaan, kirjoittaa toimittaja Teppo Sillantaus

Sunnuntai
 

Tammikuun lopussa Teemu Selänne aiheutti hämmennystä blogikirjoituksella, jossa hän kertoi ystävänsä ”alaikäisen tyttären tulleen raiskatuksi turvapaikanhakijoiden toimesta”.

Pete Aarre-Ahtio
Teemu Selänteen toimesta kirjoitettiin monitulkintainen blogiteksti.
Teemu Selänteen toimesta kirjoitettiin monitulkintainen blogiteksti.

Selännettä vaadittiin yksilöimään joukkoraiskaustapaus, mutta hän vaikeni.

Mutta kirjoittiko hän joukkoraiskauksesta?

Jos sanotaan, että ”rakennus asetettiin käyttökieltoon viranomaisten toimesta”, ei välttämättä tarkoiteta, että käyttökiellon olisi asettanut useampi viranomainen. Voi olla, että päätöksen teki yksi virkamies yksin. Ilmaus ”viranomaisten toimesta” ei silloin tarkoita, että tekijöitä oli monta, vaan että teon takana oli monikollinen taho, ”viranomaiset”.

Tarkoittiko Selänne siis ilmauksella ”turvapaikanhakijoiden toimesta”, että tekijöitä oli monta, vai halusiko hän vain nimetä tekijätahon, kollektiivin, johon teon tekijä kuului?

Kotimaisten kielten keskuksen päivystäjä ei halua arvioida kysymystä nimellään. Hän vastaa sähköpostilla keskusteltuaan asiasta kollegoidensa kanssa.

”Ensisijainen tulkinta kaikilla oli, että tekijöitä on useampi”, hän kirjoittaa. ”Toisaalta tällaiset toimesta-ilmaukset hämärtävät sitä, kuka varsinaisesti toimii. Voi olla, että läsnä on monta henkilöä mutta vain yksi suorittaa teon. Voidaan myös tulkita, että monikolla tarkoitetaan kaikkia turvapaikanhakijoita yleensä, jolloin tekijä edustaa kollektiivia. Päällimmäiseksi tulkinnaksi kuitenkin jää, että tekoon on tavalla tai toisella osallistunut useampi kuin yksi.”

On myös epäilty, että Selänne ei itse edes kirjoita twiittejään ja blogitekstejään. Että niitä julkaistaan toki Teemun toimesta mutta jonkun toisen kirjoittamina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat