Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tamperelaispapin tienvarsislogan ennusti myös Tapparan mestaruuden

Sunnuntai
 
Jussi Laine
Lyhyestä virsi kaunis.
Lyhyestä virsi kaunis. Kuva: Jussi Laine

Tamperelaisella papilla Jukka-Pekka Ruusukalliolla ja kangasalaisella graafikolla Anne Tervahaudalla on vuodesta 1998 ollut sivuprojekti: he ovat yhteistyössä rustanneet valtatien varteen, aivan Pispalan kirkon edustalle, mietelauseita, joilla seurakunta mainostaa itseään.

Kristinusko yhdistyy niissä aina johonkin ajankohtaiseen asiaan.

Kahdeksantoista vuoden aikana iskulauseita on syntynyt jo reippaasti yli viisikymmentä. Niistä on tullut pieni instituutio Tampereella.

Tuorein iskulause ilmaantui kirkon eteen kesken jääkiekon SM-liigan finaalisarjan: Voittaja, suo voitto meille. Virsi 404. Kuvituksena oli tietenkin Tapparan klassinen logo, jonka aikoinaan hahmotteli itse Kimmo Kaivanto.

Tälläkin kertaa Ruusukallio ja Tervahauta olivat tamperelaisten pulssilla. Tampere oli silmittömän jääkiekkokuumeen vallassa, sillä sen finaalivastustajana oli monien syvästi inhoama HIFK. Näin kuuluu virsi 404:n toinen säkeistö kokonaisuudessaan:

 

Murra pimeyden valta,

suista vallat turmion.

Riistä saalis kuolemalta,

ristissäsi toivo on.

Täytä meidät voimallasi työssä valtakuntasi.

Voitonlippu omillasi aina olkoon ristisi.

 

Ja katso, tiistaina Tappara voitti HIFK:n kuudennessa finaalissa Hakametsän hallissa numeroin 2–1. Se oli Tapparan ensimmäinen mestaruus kolmeentoista vuoteen.

Oikaisu 3. toukokuuta kello 9.35: Pispalan kirkon Tappara-aiheinen tienvarsimainos ei ollut iskulauseita normaalisti tekevien Jukka-Pekka Ruusukallion ja Anne Tervahaudan käsialaa. Kyseessä oli Tampereen seurakuntien pastorin Jussi Laineen tekemä kuvamanipulaatio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat