Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kytät on natsisikoja, pulttitakki maksaa 8 000 dollaria

Sunnuntai
 
Helsingin Sanomat
GQ:n kuvissa kitaristilla (vas.) on 800 dollarin Kaaos-liivi.
GQ:n kuvissa kitaristilla (vas.) on 800 dollarin Kaaos-liivi.

Ikinä ei olisi uskonut, että muotikuviin päätyi lopulta Jakke Hallikaisen elämäntyö.

Hallikainen oli laulaja ja ainoa pysyvä jäsen hardcorepunkin suurnimessä Kaaoksessa.

Tamperelainen Kaaos kohkasi raivokkaammin kuin kukaan muu. Jo 48-sekuntinen debyyttiteos Kytät on natsisikoja (1981) nousi käsitteeksi, jonka moni tuntee, vaikka ei olisi koskaan kuullut. Kaaoksen 1980-luvun levyt ovat hardcoreklassikoita, jotka tunnetaan kautta maailman.

Hallikainen jatkoi kaoottista elämää, ja uudelleen kasatun Kaaoksen keikat 2000-luvulla olivat vaivaannuttavia. Kun Hallikainen kuoli 42-vuotiaana syksyllä 2007, juuri kukaan ei yllättynyt.

Sitä hämmentävämmältä näyttää, että uusimman numeronsa muotikuvissa yhdysvaltalainen GQ-lehti esittelee Kaaoksen logolla ja niiteillä koristeltua käytettyä nahkaliiviä. Hinta: 800 dollaria.

Se ei tällä sesongilla ole hinta eikä mitään. Jostain syystä hardcorepunkkarien pulttitakki on päätynyt muotivaatteeksi, joita myydään tähtitieteellisillä summilla.

Pulttitakin idea on, että jokainen tekee itse omansa. Jos kuitenkin haluaa säästää aikaa ja vaivaa, voi ostaa valmiin esimerkiksi Philippe Pleinin mallistosta. Plein on saksalainen muotimiljonääri, joka aloitti uransa ostamalla kilohinnalla käytettyjä maihinnousutakkeja ja koristelemalla niitä Swarowskin kristalleilla.

Pleinin #PleinPunk-kesämallistossa anarkiamerkit on korvattu dollarisymboleilla ja kuvitteellisten bändien logoilla, mutta muuten mallisto jäljittelee satojen niittien koristamia pulttitakkeja.

Milanon, Pariisin ja New Yorkin muotikaduilta Pleinin pulttitakin saa 8 100 dollarilla. Varattomammat voivat tyytyä Pleinin T-paitaan (475 dollaria).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat