Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Latteuksia ja lakoniaa” – popkriitikko arvostelee Suomen olympiajoukkueen haastattelulausunnot

Rion haastatteluihin ei kannata tuhlata aikaansa ellei ole Antti Ruuskasen murreriimien ystävä, kirjoittaa Oskari Onninen.

Sunnuntai
 

Suomen olympiajoukkue Rio ohoi ★★

Piti tulla suurtyö, tuli pettymys. Suomen joukkue lähti Rio de Janeiron olympialaisiin lähinnä tekemään omaa suoritustaan alkuerissä. Minkäänlaisiin filosofisiin, pessimistisiin saati tragikoomisiin sfääreihin urheilijoiden kommentit eivät silti nouse.

”Minulle on ihan sama, olenko 15:s, 25:s vai 45:s. Hevoselle olisi mukavampi, jos sen ei tarvitse enää toista kertaa hypätä”, tiivistää 31:seksi sijoittunut kenttäratsastaja Elmo Jankari lausuntokokoelman olemuksen. Suomalais-lakonista surkuttelua vailla Seppo Rädyn kulmikkuutta ja Kimi Räikkösen ambient-minimalismia, ja siinä se.

Latteuksien yli kirkkaaseen rehellisyyteen sentään nousee trap-artisti Satu Mäkelä-Nummelan toteamus ”Näin pitkälle piti tulla ampumaan ohi”.

Samoin pöytätennispelaaja Benedek Oláh onnistuu tavoittamaan epäonnistumisesta seuraavan kosmisen yksinäisyyden huomiollaan ”Nytkin vikaa oli korvien välissä”.

Välieränsä viimeiseksi jäänyt uimari Matti Mattsson sentään lunasti kovan uhonsa paljastamalla jotain puhdasta suomalaisen olympiaurheilun syvästä itsepetoksesta. ”Suomi on semmoinen maa, että saa paljon paskaa niskaan, jos sanoo lähtevänsä kisaturistiksi”, hän sanoi. Sekin jäi pikkukivaksi tuhahdukseksi, jota kukaan ei siteeraa kavereilleen saati googlaa vuosia myöhemmin.

Vaikka kisoja on jäljellä pitkälti toista viikkoa, Rion anti näyttää siltä, ettei haastatteluihin kannata tuhlata aikaansa, ellei satu olemaan erityisen suuri keihäsmies Antti Ruuskasen murreriimien ystävä.

Se on tietenkin sääli, sillä mentaliteetiltaan suomalaisten olympiasuoritukset kisakentillä ja niiden ulkopuolella tuovat ennen kaikkea mieleen mäkihyppääjä Matti Hautamäen unohdetun klassikon vuodelta 2012.

”Melkein olen jo luovuttanut ennen hyppyä”, Hautamäki tokaisi tuolloin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat