Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KRS: Rippikouluopetusta kehitetään keskustelevammaksi

Sunnuntai
 
Helsingin Sanomat

Jutussa kuvatuista tapahtumista on kymmenen vuotta. Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma kertoo, että ensi vuonna voimaan tuleva uusi rippikoulusuunnitelma ”vaikuttaa tietysti myös KRS:n rippileireihin”. Nuoren omalle kokemukselle annetaan yhä suurempi painoarvo ja opetusta kehitetään entistä keskustelevampaan suuntaan.

Saunaluoman mukaan on kuitenkin selvää, että KRS:n rippileirien tavoite on kertoa kristinuskon ydinasioista ja siitä, mitä usko voi elämään tuoda.

”Isoset ovat tässä tärkeässä roolissa, koska leiriläisten on helpompi samastua heihin.”

Saunaluoma sanoo, että isosille painotetaan, että rippikoululaisia ei saa painostaa uskomaan. Moraalikysymysten käsittelyyn ei ole yhdessä päätettyä linjaa.

”KRS:n ensisijainen tehtävä ei ole ottaa kantaa niihin kysymyksiin.”

Entä riparin tunteelliset iltahartaudet, ”rukarit”? Saunaluoma kertoo, että palautteiden perusteella ne ovat yksi leirin pidetyimmistä osioista.

”Nuorilla on yhä tarve pysähtyä.”

Välillä tunnereaktiot voivat Saunaluoman mukaan mennä ylikin. Silloin vastuullisen aikuisen tehtäviin kuuluu saada tilanne hallintaan.

”Tunnehysterian lietsominen ei johda mihinkään. Nuorella oma elämänhistoria ja hengellinen ja psykologinen puoli voivat sekoittua”, hän sanoo.

”Itse olisin hyvin huolissani, jos joku uskoisi 25-vuotiaana aivan samalla tavalla kuin 15-vuotiaana. Kuten muukin elämä, usko saa uusia ulottuvuuksia ihmisen aikuistuessa.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat