Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrjö marssii kohti Taiwania

Sunnuntai
 
Jyrki Huusko
Yrjö Saraste käveli Hollannissa marssin viimeisen osuuden suomalaisten mukana. Kuvassa vasemmalla Altti Lindgren ja oikealla marssijoukkueen johtaja Harri Norismaa.
Yrjö Saraste käveli Hollannissa marssin viimeisen osuuden suomalaisten mukana. Kuvassa vasemmalla Altti Lindgren ja oikealla marssijoukkueen johtaja Harri Norismaa. Kuva: Jyrki Huusko

Vähän nolottaa uhoaminen nyt, huokaa 92-vuotias Yrjö Saraste puhelimeen. ”Ei tullut maailmanennätystä Suomeen.”

HS kertoi Sarasteen hankkeesta huhtikuussa. Hän halusi olla maailman vanhin ihminen, joka on kävellyt aina heinäkuussa Hollannissa järjestettävän Nijmegenin marssin – vähintään 30 kilometriä kävelyä neljänä päivänä peräkkäin.

Oikeasti Yrjön ei kyllä pitäisi nolostella.

Kuten urheilijoilla aina, kisasuorituksen kannalta kriittistä on valmistautuminen – ja siinä 92-vuotiaalla oli erityistä epäonnea. Kuukautta ennen kisaa Saraste treenasi Vihdintiellä, kun kaksi pikkupoikaa ajoi miehen vahingossa kumoon. Käsi murtui, silmälasit hajosivat, polvi meni.

”Ja sitten on urologisia vaivoja, jotka estävät kunnon yöunet”, Saraste manaa.

Mutta viis Hollannista! Tänä kesänä Saraste on vetänyt läpi jo kolme marssia koti-Suomessa. Seuraavana tähtäimessä on Taiwan. Ja Etelä-Korea ja manner-Kiina. Marssit järjestetään marraskuussa.

”Niissä kävellään 20 kilometriä päivässä. Siihen minä pystyn! Viimeksi Japanissa istuin nojatuolissa pöydällä, tarjosivat sakea ja tuhat ihmistä tanssi ympärillä.”

Ja hotellihuone Hollannistakin on jo varattu ensi kesän marssia silmällä pitäen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat