Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyllä, pelaamalla sivistyy

Paljon on puhuttu siitä, että Pokémon Go saa ihmiset ulos ja liikkumaan. Mutta se myös sivistää.

Sunnuntai
 

Kas, tuossa talossa Mannerheimintiellä on näköjään asunut professori Toivo Rautavaara, edesmennyt luontaislääkityksen guru. Talon seinässä on muistolaatta. En ole ennen huomannut.

Pokestopin otso.
Pokestopin otso.

Ja tuolla pitäisi olla Äitikarhu-veistos. Totta, noiden korkeiden talojen pihassa on!

Kotiseututuntemukseni on selvästi lisääntynyt. Olenko käynyt opastetulla kävelykierroksella tai työväenopiston kurssilla? En.

Olen pelannut Pokémon Go -peliä.

Paljon on puhuttu siitä, että tuo peli saa ihmiset ulos ja liikkumaan. Mutta se myös sivistää.

Pelissä on kartalla sinisiä merkkejä. Ne ovat pokestoppeja, joita pitää klikata, kun pelaa. Ne on sijoitettu jonkin patsaan, muistomerkin, seinämaalauksen, laitoksen tai nähtävyyden luo. Kun klikkaa, esiin tulee kuva kohteesta ja sen tiedot.

Helsingin Sanomien toimituksessa tämä tuo mieleen yhtiön edesmenneen omistajan Aatos Erkon, joka aina kehotti katsomaan kaupungilla ylös, talojen hienoja koristeita. Erkko oli sitä mieltä, että siihen pitäisi kaikilla olla aikaa.

Pelin suoma sivistys ei toki ole kovin syvällistä, mutta knoppitietoa pelatessa ainakin voi kertyä: kauppakorkeakoulun edessä oleva suihkulähdeveistos, jossa kaksi lintua nappaa kalan, on Aimo Tukiaisen tekemä ja nimeltään – Liikevoitto. Oikeasti!

Aina pelin tietoihin ei kuitenkaan voi luottaa. Töölöläistalon seinässä on laatta, josta peli kertoo englanniksi näin: Maiju Irmari Lassila-Rintamala Lived Here Her Last Years. Ikään kuin kyse olisi kaksoisnimen omaavasta naisesta. Kyse on tietysti Algot Untolasta, mieskirjailijasta, jonka kirjallisia salanimiä olivat Maiju Lassila ja Irmari Rantamala.

Virheen löytäminen pelistä on tietysti pelkkää bonusta ja tuntuu paremmalta kuin napattu pokémon.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat