Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Big Brotherista tuli Mars-versio

Sunnuntai
 

Big Brother oli vuosina 2005–2014 yksi Suomen katsotuimmista ja puhutuimmista tv-ohjelmista. Parikymmentä nuorta suljettiin aina kolmeksi kuukaudeksi eristyksiin muulta maailmalta ja tv-kamerat seurasivat heidän elämäänsä.

Ross Lockwood
Tutkimusryhmä harjoitteli Mars-elämää Havaijilla.
Tutkimusryhmä harjoitteli Mars-elämää Havaijilla.

Aluksi ohjelmaa markkinoitiin psykologisena ihmiskokeena, mutta pian siitä tuli humalaisten sekoilua. Sitä pidettiin jopa jonkinlaisena rappion tiivistymänä: Nuoret tyrkyt möykkäämässä porealtaassa ja pyrkimässä julkisuuteen. Kuka on pahin bilettäjä, kuka heiluttaa peittoa ensimmäisenä?

Nyt Big Brotherin alkuperäinen ajatus on toteutettu viimeisen päälle. Siitä on tehty Mars-versio!

Havaijin yliopisto ja Nasa tutkivat vuoden mittaisessa kokeessa, miten ihmiset selviävät Marsin kaltaisissa olosuhteissa (HS 23.9.).

Mars-BB:ssä kuusi tutkijaa suljettiin avaruuspuvuissa havaijilaisen tulivuoren kupeeseen. Lähtijät olivat fyysikoita ja astrobiologeja. Kolme miestä ja kolme naista. Kontakteja ulkomaailmaan rajoitettiin.

He tutkivat maaperää ja elämistä avaruuspuvuissa ja keräsivät ympäristöstä vettä. Kokeen päätarkoitus oli selvittää, miten pieni ja eristetty ihmisyhteisö kestää järjissään.

Tutkijat torjuivat tylsyyttä harjoittelemalla huuliharpun tai ukulelen soittoa, opiskelemalla ranskaa tai yrittämällä tehdä rusinoista viinaa.

Sutinaakin tuli! Sehän on luonnollista, kun ollaan eristyksissä vuosi. Mutta siitä asukkaat eivät halua hiiskua.

Siirtokunta Marsiin on suunnitteilla jo 2020-luvulla. Jokohan BB-tuottajilla on käsikirjoitus valmiina? Ensimmäisellä tuotantokaudella kerätään kiviä, toisella etsitään älyllistä elämää. Vasta kolmannella on vaahtobileet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat