Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako urheilusankari olla hikipinko?

Sunnuntai
 
Helsingin Sanomat
Matti Björkman / Lehtikuva
Urheilija ja poika juhlivat.
Urheilija ja poika juhlivat. Kuva: Matti Björkman / Lehtikuva

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen arvostelee tällä viikolla julkaistussa elämäkerrassaan suomalaisia jääkiekkoilijoita ja heidän elämäntapaansa: ”Kulttuuri muistuttaa minusta lähinnä jotain kaljoitteluporukan kokoontumisajoa.”

Ex-jääkiekkoilija Marko Jantunen kertoo tällä viikolla julkaistussa elämäkerrassaan, miten hän 2000-luvun alussa sammui 2,7 promillen humalassa, heräsi aamulla Helsingin Kisahallin putkasta ja teki illan SM-liigapelissä kaksi maalia.

Tällaistakö lätkä on? Muistetaan Pasi Nurmisen ilmaveivi. Sankaritarina siitä, miten Jere Karalahti tilasi kerran Coloradossa pöytään tuhat shottia, joista ensimmäiset kolmesataa hän heitti seinään.

Nimettömät suomalaiset NHL-tähdet valmistautuivat Naganon olympiavälierään kännissä. Pronssijuhlat olivat niin riehakkaat, että Japanin keisari huomautti melusta.

Kirjojen saama reaktio kertoo ehkä jotain olennaista Suomesta. Saarinen sai vihat, Jantunen sympatiat. Miksi?

Jääkiekkoilijat ovat yhä sankareita, koska sekoiluhan on inhimillistä ja hauskaa, eikö? Aino-Kaisa Saarinen on sen sijaan urheilijana fundamentalisti. Hikipinko. Ettei vain ottaisi urheilun vähän liian tosissaan. Ei tule aina toimeen edes oman perheensä kanssa. Kaksossiskonkin kanssa tuli viime vuonna välirikko.

Sisko paljastaa kirjassa, mikä on Aikun puute: ”Häneltä on urheillessa jäänyt käytännön elämä kokonaan opettelematta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat