Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vihdoinkin Bob Dylan sai virallista tunnustusta

Sunnuntai
 
Kevin Lamarque / Reuters
Yhdysvallat ymmärsi Dylanin arvon ennen Ruotsia.
Yhdysvallat ymmärsi Dylanin arvon ennen Ruotsia. Kuva: Kevin Lamarque / Reuters

Ruotsin akatemia myönsi torstaina kirjallisuuden Nobel-palkinnon yhdysvaltalaiselle Bob Dylanille. Valintaa pidettiin ennakkoluulottomana ja rohkeana: vihdoin aika oli kypsä Dylanin kaltaisen popmuusikon ja vastakulttuurihahmon palkitsemiselle.

Dylan ja hänen edustamansa popkulttuuri kaipasivatkin kipeästi virallista tunnustusta. Vuonna 1997 Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton palkitsi Dylanin Kennedy Centerin kunnianosoituksella ja presidentti Barack Obama 2012 Yhdysvaltain korkeimmalla siviilikunniamerkillä, Presidentin vapaudenmitalilla.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa luovutti Dylanille Polar-musiikkipalkinnon vuonna 2000, ja Espanja myönsi Dylanille Asturian prinsessan palkinnon 2007. Vuonna 1990 Ranska nimitti Dylanin Ordre des Artes -ritarikunnan komentajaksi, ja vuonna 2007 hänelle myönnettiin Ranskan korkein siviili- ja sotilaskunnianosoitus, Napoleonin kunnialegioonan komentajan arvo.

Vuonna 2000 Dylan sai Oscar-palkinnon, vuonna 2001 Golden Globe -palkinnon ja vuonna 2008 Pulitzer-palkinnon erikoismaininnan.

Dylan on Princetonin yliopiston ja Skotlannin St. Andrewsin yliopiston kunniatohtori, ja kun hän täytti 70 vuonna 2011, ainakin Mainzin yliopisto, Wienin yliopisto ja Bristolin yliopisto järjestivät juhlaseminaarit hänen kunniakseen.

Dylan on hyväksytty jäseneksi Rock and Roll Hall of Fameen, Minnesota Music Hall of Fameen, Nashville Songwriters Hall of Fameen ja Songwriters Hall of Fameen.

Vuonna 1991 Dylanille myönnettiin Grammyn elämäntyöpalkinto ja vuonna 2015 vuoden henkilön erikois-Grammy; Dylan on saanut Grammy-palkinnot vuoden albumista 1973 ja 1998, parhaasta miehen rocklaulusuorituksesta 1980, 1998 ja 2007, parhaasta duo- tai lauluyhtyerocklevytyksestä 1990, parhaasta perinteisestä folklevystä 1995, parhaasta nykyfolklevystä 1998, 2002 ja 2007 ja parhaasta historiallisesta albumista 2016.

Bob Dylan ei ole saanut Millenium-teknologiapalkintoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat