Valikko
Sunnuntai    |   Kolumni

Bailasin Jennifer Lopezin ja Eva Longorian kanssa – se selvisi minulle vasta juhlien jälkeisenä aamuna

Toimittaja Saska Saarikoski pääsi juhlimaan maailmantähtien kanssa. Jatkoilla hän tallasi näyttelijättären iltapuvun laahuksen päälle.

Olen bilettänyt Jennifer Lopezin, Kylie Jennerin, Kourtney Kardashianin, Taraji P. Hansonin, Paz Vegan ja Eva Longorian kanssa. Ikävä kyllä se selvisi minulle vasta juhlien jälkeisenä aamuna, kun tarkistin verkosta, keitä ne flamingonlaihat kaunottaret Golden Globen jatkoilla oikein olivat.

En juuri seuraa lehtiä, jotka seuraavat näitä ihmisiä, joten en voi palauttaa jatkojen kohtaamisista muuta mielikuvaa kuin sen, jossa tallaan Victoria Justicen punaisen iltapuvun pitkän laahuksen päälle.

Lasken kuitenkin nähneeni Jennifer Lopezin takapuolen, joka lienee Yhdysvaltain kansallisten nähtävyyksien joukossa jossain Kalliovuorten ja Niagaran putousten välissä.

Golden Globet eli Kultaiset maapallot jaettiin sunnuntaina 10. tammikuuta Beverly Hills Hiltonin juhlasalissa. Sen jälkeen juhlavieraat jakautuivat eri jatkojuhliin kukin säätynsä mukaan.

Itse olin sattunut saamaan kutsun muotiyritys InStylen juhlaan, joka keräsi vähemmän elokuvatähtiä kuin elokuvayhtiö Universalin tai televisiosarjoistaan tunnetun HBO:n bileet, mutta sitäkin enemmän kauniita naisia, komeita miehiä ja Elton Johnin näköisiä herroja, joiden arvelin määräävän, mitä edellä mainitut pukevat päälleen.

Juhlaväen seassa liikkui valokuvaajia, jotka valpastuivat aina, kun kaksi kaunotarta alkoi lähestyä toisiaan. Tällaisissa kohtaamisissa tuntui olevan yhtä tarkka koreografia kuin itämaisessa rituaalitanssissa.

Ensin kaunottaret vaihtoivat katseita, sitten molempien kasvoille kohosi ihastunut hymy ikään kuin he olisivat juuri tavanneet rakkaimman ystävänsä. Lopuksi naiset sipsuttivat toistensa luo ja vaihtoivat kaksi poskisuudelmaa ja muutaman sanan pitäen koko ajan tarkasti huolta siitä, että heidän huippusuunnittelijalta saamansa iltapuku näkyi valokuvaajille parhaasta kulmastaan.

Golden Globe on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin viihdegaala heti Oscarien ja Grammyjen jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että paikalla olivat Hollywoodin A-listan tähdet. Ja se taas tarkoittaa sitä, että paikalla olivat kaikki hiukkasen vähemmän kuuluisat, jotka halusivat osansa ykköstähtien loisteesta.

Toimittajille oli varattu tässä näytelmässä oma tarkasti rajattu roolinsa. Seurasimme palkintojenjakoa pressihuoneessa, jonne voittajat tulivat lyhyeen lehdistötilaisuuteen Maapallonsa saatuaan.

Toimittajat eivät kysyneet näyttelijöiltä mitään ikävää tai vaikeaa vaan esimerkiksi, miten he aikovat voit­toaan juhlia (hyvien ystävien kanssa kaupungilla) tai millaista sen ja sen kanssa on tehdä töitä (uskomatonta, koska se ja se on niin poikkeuksellinen lahjakkuus ja lisäksi hieno ihminen).

Kyselijöiden joukossa omilla linjoillaan oli australialaistoimittaja, joka oli varautunut tilaisuuteen joukolla absurdeja arvoituksia. Näyttelijä Jennifer Lawrencelta toimittaja kysyi, minkä ylimääräisen ruumiinosan tämä haluaisi (ehkä käden) ja ohjaaja Ridley Scottilta, pukeutuisiko tämä smokkiin, jos olisi pingviini (mumisi jotain epäselvää).

Kun tähdet saapuivat tai poistuivat lavalta, heitä ympäröi saattajajoukko, jonka tehtävänä oli ilmeisesti suojella yllättäviltä kohtaamisilta. Hollywoodissa tiedetään, että yksikin verkossa leviävä typerä videoklippi saattaa tehdä suurta vahinkoa elokuvatähden huolella rakennetulle imagolle.

Tasa-arvoon tottuneelle suomalaiselle tällainen asenne on vieras. Matt Damonin kävellessä ohi päätin siis onnitella häntä ja muistuttaa, ettei hän oikeasti ole marsilainen vaan suomalainen. Yksin Marsissa -elokuvan pääosasta palkinnon pokannut Damon kiitti onnitteluista ja sanoi olevansa hyvin tietoinen suomalaisista sukujuuristaan.

Damon antoi itsestään haastattelulavallakin poikkeuksellisen tavallisen, suorastaan suomalaisen, vaikutelman. Päinvastaista ääripäätä edustivat Lady Gaga ja Sylvester Stallone.

Gaga oli kiristänyt kureliiveillä vyötärönsä niin tiimalasimaiseksi, että olisi kelvannut Marie Antoinetten hovineidoksi. Näyttelijättären Marilyn Monroe -tyylittely ei rajoittunut meikkiin ja vetyperoksidihiuksiin, vaan hänen esiintymisessään oli samanlaista lapsenomaista haavoittuvaisuutta kuin suurella esikuvalla.

Stallone taas mumisi lavalla Rocky Balboa -tyyppisiä viisauksia kuten: ”Kuoleminen on helppoa, eläminen on vaikeaa.” Läheltä katsoen puhetapa sai selityksensä, sillä näyttelijän kasvot olivat jähmettyneet vinoksi naamioksi joko plastiikkakirurgin virheen tai epätoivoissaan puuterin kipsillä korvanneen maskeeraajan työn tuloksena.

Hollywoodin kultapöly kulkeutuu kaupungissa kaikkialle. Muut työt ovat Hollywoodissa pelkästään keino rahoittaa läpimurron valmistelua.

Minua kuljettanut Uber-kuski kertoi tuottavansa tv-sarjaa, jossa vie kolme henkilöä ja meedion maailman pyhille paikoille. Vuoren huipulla meedio paljastaa ihmisille, etteivät nämä olekaan ihmisiä vaan tulokkaita muista aurinkokunnista. Tuottajan mukaan ihmiset ovat tiedosta hyvin yllättyneitä.

Onnenpotkua toivoisin etenkin sille Johnny Deppin näköiselle pikkubussikuskille, joka kurvaili Beverly Hillsin filmitähtien kotien ympäri, pilkkasi hemmoteltuja rikkaita ja pohti samalla ääneen omaa rikastumissuunnitelmaansa. Voin tässä paljastaa sen perustuvan siihen, että jossain elokuvassa saatetaan lähiaikoina tarvita merirosvon näköistä ravintolapianistia.

Köyhän miehen Depp tiesi, että Sylvester Stallonekin oli kerran pelkkä kehnoa englantia puhuva hiippari, jolla oli pakkomielle nyrkkeilyelokuvasta.

”Ja katsokaa äijän taloa nyt. Sehän on fucking uskomaton!”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta

  2. 2

   Poliisi etsi asenaista Helsingin rautatieasemalla

  3. 3

   Rähinä Recordsin omistaja perusti kaverinsa kanssa harrastuksena ravintolan – nyt miehet pyörittävät yli kymmenen miljoonan euron liikevaihtoa

  4. 4

   Taksit vastaavat kilpailuun: Helsingin takseille yhtenäinen väri, Oulu aloitti jo kansainvälisellä keltaisella

  5. 5

   Suomalaisen näytelmän kantava voima Outi Nyytäjä on kuollut

  6. 6

   Vuoden hienoin mainos on tässä – kondominvalmistaja kehottaa kuksimaan kuin suomalainen

  7. 7

   Suomen ruokakulttuuri on muuttunut 30 vuodessa valtavasti – paitsi yksi asia

  8. 8

   Trump perusti auttavan puhelimen ulkomaalaisten rikollisten uhreille – kuuma linja ruuhkautui ufokertomuksista

  9. 9

   Ihminen syttyi palamaan Kampin kauppakeskuksen vessassa

  10. 10

   Aivosyöpään sairastuneen tekoälytutkijan joukkorahoitushanke keräsi ennätyssumman

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vuoden hienoin mainos on tässä – kondominvalmistaja kehottaa kuksimaan kuin suomalainen

  2. 2

   Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta

  3. 3

   Suomen ruokakulttuuri on muuttunut 30 vuodessa valtavasti – paitsi yksi asia

  4. 4

   Rähinä Recordsin omistaja perusti kaverinsa kanssa harrastuksena ravintolan – nyt miehet pyörittävät yli kymmenen miljoonan euron liikevaihtoa

  5. 5

   22-vuotias laulaja yritti kaikin tavoin lyödä läpi – sitten yksi dramaattinen tapaaminen muutti kaiken

  6. 6

   Puoli miljoonaa kranaattia tunnissa ja kymmeniätuhansia kuolleita – kaikki tietävät, millainen Korean sota olisi

  7. 7

   Merja Savelainen teki sen, mistä moni haaveilee: irtisanoutui, lähti maailmalle ja tekee töitä vain seuraavaa reissua varten – miten se onnistui?

  8. 8

   Liettualaismies petkutti Facebookilta ja Googlelta jopa 100 miljoonaa dollaria

  9. 9

   Heidi Jaaran yritys syntyi lapsettomuus­kriisistä – Balmuir tekee luksushuiveja ja ylellisyystuotteita, jotka kelpaavat Cheekille ja Saudi-Arabian prinsessalle

  10. 10

   Petra haluaisi eroon Tiktakista, mutta se ei onnistu – Vain elämää -sarjassa tuotiin esille todellista draamaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

  2. 2

   Vuoden hienoin mainos on tässä – kondominvalmistaja kehottaa kuksimaan kuin suomalainen

  3. 3

   ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

  4. 4

   Sveitsiläislehti hehkuttaa suomalaista vaikenemista – omisti tuppisuisuudelle koko numeron

  5. 5

   Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

  6. 6

   Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

  7. 7

   Metsään kadonnut kuopiolaismies oli jo alkanut riisua vaatteitaan hypotermiassa – onneksi poliisikoira Körmy löysi lumen alta pipon

  8. 8

   Rumatkin miehet koetaan viehättäväksi, jos jutut ovat hyviä – naisilla tilanne on monimutkaisempi, selvisi viehätysvoimatutkimuksessa

  9. 9

   Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

  10. 10

   ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

  11. Näytä lisää