Valikko
Sunnuntai    |   Kolumni

Bailasin Jennifer Lopezin ja Eva Longorian kanssa – se selvisi minulle vasta juhlien jälkeisenä aamuna

Toimittaja Saska Saarikoski pääsi juhlimaan maailmantähtien kanssa. Jatkoilla hän tallasi näyttelijättären iltapuvun laahuksen päälle.

Olen bilettänyt Jennifer Lopezin, Kylie Jennerin, Kourtney Kardashianin, Taraji P. Hansonin, Paz Vegan ja Eva Longorian kanssa. Ikävä kyllä se selvisi minulle vasta juhlien jälkeisenä aamuna, kun tarkistin verkosta, keitä ne flamingonlaihat kaunottaret Golden Globen jatkoilla oikein olivat.

En juuri seuraa lehtiä, jotka seuraavat näitä ihmisiä, joten en voi palauttaa jatkojen kohtaamisista muuta mielikuvaa kuin sen, jossa tallaan Victoria Justicen punaisen iltapuvun pitkän laahuksen päälle.

Lasken kuitenkin nähneeni Jennifer Lopezin takapuolen, joka lienee Yhdysvaltain kansallisten nähtävyyksien joukossa jossain Kalliovuorten ja Niagaran putousten välissä.

Golden Globet eli Kultaiset maapallot jaettiin sunnuntaina 10. tammikuuta Beverly Hills Hiltonin juhlasalissa. Sen jälkeen juhlavieraat jakautuivat eri jatkojuhliin kukin säätynsä mukaan.

Itse olin sattunut saamaan kutsun muotiyritys InStylen juhlaan, joka keräsi vähemmän elokuvatähtiä kuin elokuvayhtiö Universalin tai televisiosarjoistaan tunnetun HBO:n bileet, mutta sitäkin enemmän kauniita naisia, komeita miehiä ja Elton Johnin näköisiä herroja, joiden arvelin määräävän, mitä edellä mainitut pukevat päälleen.

Juhlaväen seassa liikkui valokuvaajia, jotka valpastuivat aina, kun kaksi kaunotarta alkoi lähestyä toisiaan. Tällaisissa kohtaamisissa tuntui olevan yhtä tarkka koreografia kuin itämaisessa rituaalitanssissa.

Ensin kaunottaret vaihtoivat katseita, sitten molempien kasvoille kohosi ihastunut hymy ikään kuin he olisivat juuri tavanneet rakkaimman ystävänsä. Lopuksi naiset sipsuttivat toistensa luo ja vaihtoivat kaksi poskisuudelmaa ja muutaman sanan pitäen koko ajan tarkasti huolta siitä, että heidän huippusuunnittelijalta saamansa iltapuku näkyi valokuvaajille parhaasta kulmastaan.

Golden Globe on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin viihdegaala heti Oscarien ja Grammyjen jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että paikalla olivat Hollywoodin A-listan tähdet. Ja se taas tarkoittaa sitä, että paikalla olivat kaikki hiukkasen vähemmän kuuluisat, jotka halusivat osansa ykköstähtien loisteesta.

Toimittajille oli varattu tässä näytelmässä oma tarkasti rajattu roolinsa. Seurasimme palkintojenjakoa pressihuoneessa, jonne voittajat tulivat lyhyeen lehdistötilaisuuteen Maapallonsa saatuaan.

Toimittajat eivät kysyneet näyttelijöiltä mitään ikävää tai vaikeaa vaan esimerkiksi, miten he aikovat voit­toaan juhlia (hyvien ystävien kanssa kaupungilla) tai millaista sen ja sen kanssa on tehdä töitä (uskomatonta, koska se ja se on niin poikkeuksellinen lahjakkuus ja lisäksi hieno ihminen).

Kyselijöiden joukossa omilla linjoillaan oli australialaistoimittaja, joka oli varautunut tilaisuuteen joukolla absurdeja arvoituksia. Näyttelijä Jennifer Lawrencelta toimittaja kysyi, minkä ylimääräisen ruumiinosan tämä haluaisi (ehkä käden) ja ohjaaja Ridley Scottilta, pukeutuisiko tämä smokkiin, jos olisi pingviini (mumisi jotain epäselvää).

Kun tähdet saapuivat tai poistuivat lavalta, heitä ympäröi saattajajoukko, jonka tehtävänä oli ilmeisesti suojella yllättäviltä kohtaamisilta. Hollywoodissa tiedetään, että yksikin verkossa leviävä typerä videoklippi saattaa tehdä suurta vahinkoa elokuvatähden huolella rakennetulle imagolle.

Tasa-arvoon tottuneelle suomalaiselle tällainen asenne on vieras. Matt Damonin kävellessä ohi päätin siis onnitella häntä ja muistuttaa, ettei hän oikeasti ole marsilainen vaan suomalainen. Yksin Marsissa -elokuvan pääosasta palkinnon pokannut Damon kiitti onnitteluista ja sanoi olevansa hyvin tietoinen suomalaisista sukujuuristaan.

Damon antoi itsestään haastattelulavallakin poikkeuksellisen tavallisen, suorastaan suomalaisen, vaikutelman. Päinvastaista ääripäätä edustivat Lady Gaga ja Sylvester Stallone.

Gaga oli kiristänyt kureliiveillä vyötärönsä niin tiimalasimaiseksi, että olisi kelvannut Marie Antoinetten hovineidoksi. Näyttelijättären Marilyn Monroe -tyylittely ei rajoittunut meikkiin ja vetyperoksidihiuksiin, vaan hänen esiintymisessään oli samanlaista lapsenomaista haavoittuvaisuutta kuin suurella esikuvalla.

Stallone taas mumisi lavalla Rocky Balboa -tyyppisiä viisauksia kuten: ”Kuoleminen on helppoa, eläminen on vaikeaa.” Läheltä katsoen puhetapa sai selityksensä, sillä näyttelijän kasvot olivat jähmettyneet vinoksi naamioksi joko plastiikkakirurgin virheen tai epätoivoissaan puuterin kipsillä korvanneen maskeeraajan työn tuloksena.

Hollywoodin kultapöly kulkeutuu kaupungissa kaikkialle. Muut työt ovat Hollywoodissa pelkästään keino rahoittaa läpimurron valmistelua.

Minua kuljettanut Uber-kuski kertoi tuottavansa tv-sarjaa, jossa vie kolme henkilöä ja meedion maailman pyhille paikoille. Vuoren huipulla meedio paljastaa ihmisille, etteivät nämä olekaan ihmisiä vaan tulokkaita muista aurinkokunnista. Tuottajan mukaan ihmiset ovat tiedosta hyvin yllättyneitä.

Onnenpotkua toivoisin etenkin sille Johnny Deppin näköiselle pikkubussikuskille, joka kurvaili Beverly Hillsin filmitähtien kotien ympäri, pilkkasi hemmoteltuja rikkaita ja pohti samalla ääneen omaa rikastumissuunnitelmaansa. Voin tässä paljastaa sen perustuvan siihen, että jossain elokuvassa saatetaan lähiaikoina tarvita merirosvon näköistä ravintolapianistia.

Köyhän miehen Depp tiesi, että Sylvester Stallonekin oli kerran pelkkä kehnoa englantia puhuva hiippari, jolla oli pakkomielle nyrkkeilyelokuvasta.

”Ja katsokaa äijän taloa nyt. Sehän on fucking uskomaton!”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Golden Globe -palkinto
 • Hollywood-tähdet
 • Saska Saarikoski

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Poikamme päätti kestää kiusaamisen ja homottelun – vanhojentanssien jälkeen hän viimein romahti

  2. 2

   Tähtitieteilijä Anne Liljeström ei ole nainen eikä mies – ”Harva ymmärtää kunnolla, mistä muunsukupuolisuudessa on kyse”

  3. 3

   Yksi atomiaikakauden suurista mysteereistä saattoi saada selityksen – Etelä-Atlantin kaksoisvälähdys oli todennäköisesti salainen ydinkoe

  4. 4

   Stressi jättää jäljen aivoihin – ja voi laukaista muistihäiriön, kertoo tutkija

  5. 5

   Ylen johtajat toivat itse kohunsa uudestaan julkisuuteen – miten luottamus palautetaan?

  6. 6

   Mitä jos Linnan juhlien miehistä kirjoitettaisiin kuin naisista?

  7. 7

   Alkon toimitusjohtaja harmittelee Suomen 100-vuotisjuhlan liköörihälyä: ”Ei tällaista päätöstä voi muuttaa”

  8. 8

   Presidentti Niinistö keskusteli viimein Trumpin kanssa – Trump lähetti terveisiä Suomen kansalle

  9. 9

   Naiset synnyttävät entistä myöhemmin – katso, kuinka moni sinua nuorempi tai vanhempi sai lapsen viime vuonna

  10. 10

   Sokos luopuu turkisten myynnistä – Keskustan kansanedustajat: ”Kaksinaismoralistista”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poikamme päätti kestää kiusaamisen ja homottelun – vanhojentanssien jälkeen hän viimein romahti

  2. 2

   Tähtitieteilijä Anne Liljeström ei ole nainen eikä mies – ”Harva ymmärtää kunnolla, mistä muunsukupuolisuudessa on kyse”

  3. 3

   Nämä 17 kirjaa muuttavat mielipiteesi ja auttavat ymmärtämään ihan eri tavalla ajattelevia

  4. 4

   Jasper teki 2-vuotiaana 200 palan palapelejä – lapsen lahjakkuuteen suhtaudutaan Suomessa usein häpeillen, sanoo asiantuntija

  5. 5

   ”Kaikki talot pitää peruskorjata säännöllisin välein” ja 6 muuta harhaluuloa: Valtionpalkinnon saaneet arkkitehdit kumoavat tutut rakennusmyytit

  6. 6

   Stressi jättää jäljen aivoihin – ja voi laukaista muistihäiriön, kertoo tutkija

  7. 7

   Asuinalueiden erot kasvavat Helsingissä koko ajan – ”Ihmisillä tuntuu olevan halu asua samankaltaisten lähellä”

  8. 8

   Mitä jos Linnan juhlien miehistä kirjoitettaisiin kuin naisista?

  9. 9

   Olga Maltseva kirjoitti 50 Venäjää ylistävää kommenttia päivässä – Pietarin trollitehdas kärsii entisten työntekijöiden avautumisista

  10. 10

   Posti kiistää syytöksen Demokraatti-lehden koko painoksen hukkaamisesta – viestintäjohtajalla ja päätoimittajalla täysin erilaiset väitteet

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Nainen meni kauneusklinikalle Helsingissä – päätyi öisen autokyydin jälkeen leikattavaksi omakotitaloon Viron Pärnussa

  2. 2

   Poikamme päätti kestää kiusaamisen ja homottelun – vanhojentanssien jälkeen hän viimein romahti

  3. 3

   Susanne Päivärinta ja Jan Andersson kiistävät päätoimittaja Atte Jääskeläisen väitteet: Ylen linjausta perusteltiin ”muilla syillä”, juontajat sanovat

  4. 4

   Avarat kaula-aukot ja erottuvat nännit kohahduttivat Linnassa – Stylisti: ”Kaula-aukko voi olla antavakin, jos se on kaunis ja diskreetti”

  5. 5

   Tähtitieteilijä Anne Liljeström ei ole nainen eikä mies – ”Harva ymmärtää kunnolla, mistä muunsukupuolisuudessa on kyse”

  6. 6

   Kymmenien suomalaisten kauneusleikkaukset ovat menneet pieleen – Cheyenne Järvisen rintoihin jäi rujot jäljet

  7. 7

   Tuhannet koulutetut karkaavat Suomesta ulkomaille joka vuosi, ja entistä harvempi aikoo palata – ”Tämä on hirveän hälyttävä tulos”

  8. 8

   Ylen päätoimittajan mukaan ohjaaja Susanna Kuparinen loukkasi Sipilän vaimoa – Kuparinen: ”Järkytyin ihan hirveästi”

  9. 9

   HS seurasi pikkujoulujen viettoa Tallinnan-laivalla: ”Mennään hyttiin pussailemaan?” – ”Mennään vaan”

  10. 10

   Ruben Stiller kertoo HS:lle saamastaan varoituksesta ja Ylen kovista vaatimuksista Sipilä-asiassa: ”Olen hiiri ja minua pelotti”

  11. Näytä lisää