Valikko
Sunnuntai

Demareista löytyy nyt Supercell-sosialisti – mutta onko Matti Vanhanen Saab-kepulainen?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini voisi brändäytyä Nokian avulla, sillä sekin on kääntänyt liiketoimintamalliaan 180 astetta. Nokialla tosin menee taas hyvin.

Sdp:n kansanedustajat Timo Harakka, Sanna Marin ja Nasima Razmyar julkaisivat keskiviikkona ohjelman, jonka avulla Sdp voisi uudistua ensi vuosikymmenen haasteisiin.

Samalla Timo Harakka julistautui ”Supercell-sosialistiksi”.

Tällä hän viittasi siihen, että peliyhtiö Supercellin perustajat eivät turvautuneet verosuunnitteluun vaan maksoivat kymmeniä miljoonia veroja myyntivoitoistaan.

Supercell on huikea menestystarina, jonka avulla poliitikon kelpaa brändätä itseään. Harakka vei siis parhaan päältä, mutta kyllähän muutkin poliitikot voisivat yrittää brändäytyä jonkin yrityksen kautta. Olihan Sdp:n Kalevi Sorsakin aikoinaan Valco-sosialisti.

Mietitäänpä.

Sdp:n ryhmänjohtaja Antti Lindt­man kertoo ajaneensa nuoruudessaan betoniautoa. Suomen suurin betoninvalmistaja on Rudus. Lindt­manin pitäisi tietenkin julistautua Rudus-sosialistiksi. Betonista tulee myös mukavasti mieleen Vantaa.

Puheenjohtaja Antti Rinne (sd) puolestaan hokee ”vientivetoista kasvua”. Hänelle sopii siis etuliitteeksi melkein mikä tahansa suomalainen vientiyritys: Metso-sosialisti, Wärtsilä-sosialisti, Konecranes-sosialisti.

Eero Heinäluoman (sd) lonkerot ulottuvat tiettävästi kaikkialle. Kalasäilykevalmistaja Abba ei taida purkittaa mustekaloja, mutta Abba-so­sialisti kuulostaa silti hauskalta.

Brändäys ei tietenkään voi olla vain demareiden ilo. Keskustan puheenjohtajasta Juha Sipilästä tulee mieleen Pöyry, vakaa ja harmaa insinööritalo, Jaana Pelkosesta (kok) Sedu Koskisen ravintolat. Matti Vanhasesta (kesk) puolestaan Jas Gripen -hävittäjät, joten hän on tietenkin Saab-keskustalainen.

Kokoomuksen Susanna Koski on Wolt-porvari; ”mitkä ihmeen työ­ehdot?”

Kaj Mykkänen (kok) on Tesla-porvari, Antero Vartia (vihr) Uber-vihreä, Mauri Pekkarinen (kesk) Duracell-keskustalainen ja Paula Risikko (kok) Marimekko-kokoomuslainen. Paavo Arhinmäki (vas) on Tag Heuer -­sosialisti.

Touko Aallolla (vihr) on muuten vain kalliit kengät. Anne Berner (kesk) on porvari ilman turhia etuliitteitä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini voisi brändäytyä Nokian avulla, sillä sekin on kääntänyt liiketoimintamalliaan 180 astetta. No­kialla tosin menee taas hyvin.

Hjallis Harkimoa ei tarvitse erikseen brändätä minkään yrityksen kautta, sillä eihän kukaan muista hänen olevan poliitikko.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Politiikka
 • Marko Junkkari

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta

  2. 2

   Kenestä Helsingin pormestari? Löydä suosikkisi HS:n pormestarikoneella

  3. 3

   Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

  4. 4

   Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

  5. 5

   Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

  6. 6

   Italialaismedia: Suomalainen poika kuoli Italian Alpeilla

  7. 7

   Neljä naista ja neljä miestä pyrkii Helsingin johtoon – näin he vastasivat kysymyksiin suurmoskeijasta, koulukurista, autoilusta ja ulkoistamisesta

  8. 8

   Miksi Helsingissäkin puuhataan kävelykatuja ja työnnetään autoja ahtaalle? Tämä 80-vuotias tanskalaismies on syypää

  9. 9

   Suku uhkasi tappaa ja viritti ansan irakilaiselle Kasimille – Homoutensa vuoksi vainotut hakevat turvaa Suomesta

  10. 10

   Ajokeli on erittäin huono – räntäsade jatkuu vielä torstaiaamuna

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Toni” vaati treffien jälkeen kumppania maksamaan puolet ja syntyi jupakka – siellä, missä nimetön keskustelu Suomessa muuten toimii

  2. 2

   Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

  3. 3

   Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

  4. 4

   Supersuosittu amerikkalaisjuontaja irvaili Trumpille ”Suomen Godzilla-hyökkäyksellä”

  5. 5

   Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

  6. 6

   Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

  7. 7

   Perusterveestä Kaisa Tolosesta, 52, tuli sairas työtön kuudessa vuodessa: ”Tulevaisuuteni jäi Mikkolan kouluun”

  8. 8

   Parhaissa purkkisalsoissa rouskuu tuore tomaatti, pahimmat ovat kuin ketsuppia – HS:n salsavertailussa paljastui hurjia laatueroja

  9. 9

   Tukholmalaislähiön mellakasta kohistaan maailmalla – Ruotsissa pohditaan poliisin aseenkäyttöä ja tapahtumien vaikutusta maakuvaan

  10. 10

   Nuorena rocktähtenä Jarkko Martikainen huusi totuuttaan julki koko sukupolvelle – nyt Donnerin, Kaurismäen ja Tervon sivallukset ärsyttävät häntä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

  2. 2

   Rivitaloremontti meni järkyttävällä tavalla pieleen Järvenpäässä – löperösti toiminut valvoja joutuu maksamaan peräti miljoonan euron korvaukset

  3. 3

   Ex-toimitusjohtaja Kari Savolainen, 65, kyllästyi ahneuteen – antaa miljoona euroa, jotta Kirkkonummen korpeen saadaan halpojen asuntojen ekokylä

  4. 4

   Kansanedustaja Touko Aalto teki aidon facepalmin eduskunnan Aito avioliitto -keskustelussa

  5. 5

   Kiusattu koulupoika näki näyn ja perusti oman kirkon Kokkolaan – Patrick Tiaisella, 23, on paljon seuraajia ja outoja kokemuksia

  6. 6

   Pahoinpitelyt ja nöyryyttäminen mursivat 15-vuotiaan sipoolaispojan – Äiti kertoo, että nyt riittää: ”En anna tämän enää olla”

  7. 7

   USA:n media konservatiivista Foxia myöten päivittelee Trumpin käytöstä sekavassa lehdistö­tilaisuudessa: ”hullua”, ”häiriintynyttä”

  8. 8

   Trump viittasi terrori-iskuun Ruotsissa – Carl Bildt ihmetteli, onko presidentti poltellut jotain

  9. 9

   Jäätyneenä Vuosaaresta löytynyt koiranpentu ”lopetettiin asianmukaisesti” – tapaus herätti raivoa jopa alamaailmaa myöten

  10. 10

   Lauri Katajainen, 20, etsii rakkautta, joka näkisi autistisen kuoren sisälle – ”Tajuan, etten aiheuta suuria intohimoja tytöissä”

  11. Näytä lisää