Valikko
Sunnuntai

Kenestä tulee poikakoulun rehtori? Muillekin kuin Alpo Suhoselle sopii ammatinvaihto KOVALUONTOINEN PEHMEÄLUONTOINEN VIIHTYY TYÖSSÄ EI VIIHDY TYÖSSÄ Hytösen nelikenttä

Tilaajille

Jääkiekkovalmentaja Alpo Suhosta ei voi kuin onnitella. Mies teki viimein sen, mitä hänen olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten.

Suhonen jättää valmentamisen ja alkaa johtaa teatteria.

Kun Suhonen ensi vuonna johtaa Turun kaupunginteatteria, hän on paljon onnellisempi mies kuin hermoillessaan jääkiekkokaukalon reunalla.

Suhonen on tyypillinen pehmeäluontoinen kulttuuri-ihminen. On tuskallista ajatella, että hän on uhrannut vuosia elämästään kiekkokaukalossa hikisten pelaajien seassa, vaikka hänen sielunsa on samaan aikaan janonut päästä kaupungin parhaisiin teattereihin katsomaan Tshehovin Kolmea sisarta ja Sofokleen Kuningas Paksujalkaa.

Suhonen ei ole ainoa väärään ammattiin eksynyt suomalainen.

Ohjaaja Jouko Turkka tähyilee päinvastaiseen suuntaan kuin Suhonen. Turkka ei ole vielä täysin hyväksynyt sitä, että hän on paljon onnellisempi pururadalla tai kiristettyjen kehäköysien välissä kuin teattereiden sminkinpölyssä.

Jos Suhonen olisi aikanaan käynyt kunnon ammatinvalintatestissä, hänet olisi heti ohjattu sille tielle, jota hän ensi vuonna lähtee kulkemaan vaistojensa ohjaamana.

Minusta tuntuu pahalta, että vuodesta toiseen monet suomalaiset kärsivät väärässä ammatissa. Haluan säästää ihmisiä Suhosen kohtalolta.

Olen laatinut Hytösen nelikentän, johon olen sijoittanut neljätoista suomalaista vaikuttajaa.

Vaikuttajat olen jakanut luonteensa mukaisesti kovaluontoisiin tai pehmeäluontoisiin. Sen jälkeen olen tarkastellut vaikuttajien olemusta ja tekoja, joiden perusteella olen päätellyt, viihtyvätkö he työssään vai eivät.

Jos vaikuttaja ei viihdy työssään, päädyn suosittelemaan hänelle uutta ammatia.

Hytösen nelikentästä selviää, että yhdeksällä vaikuttajalla on edessä ammatinvaihto.

Neljästätoista vaikuttajasta vain neljä on pehmeäluontoisia.

Koska pehmeäluontoiset eivät viihdy työssään, he joutuvat vaihtamaan ammattia.

Pellavahiuksineen ja hymykuoppineen SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen on kuin Alpo Suhosen veli. Heti kun Ihalainen saa tyhjennettyä laatikkonsa SAK:ssa, hän aloittaa iltanäyttelijänä Turun kaupunginteatterissa.

Kaupunginjohtaja Raimo Ilaskivi on koulinut äänensä niin uskomattoman kultivoiduksi, että hän pystyy kouluttamaan myös muiden ääniä. Kun Ilaskivi on antautunut logonomiksi, hän ja Kaarina Virolainen avaavat yhteisen puheinstituutin Kruununhakaan.

Onko olemassa hellyttävämpää näkyä kuin apulaiskaupunginjohtaja Erkki Tuomioja pieneksi käpertyneenä mustan virka-auton takapenkillä?

On. Vielä hellyttävämpää on nähdä Tuomioja myymässä vanhoja samettitakkejaan Hietalahden kirpputorilla ja Tallinnaan muuttanut kokoomuksen ex-puoluesihteeri Pekka Kivelä ahtautumassa niihin.

Kymmenestä kovaluontoisesta vaikuttajasta viisi ei viihdy työssään ja joutuu ammatinvaihtoon.

SYP:n pääjohtaja Ahti Hirvonen ja KOP:n pääjohtaja Jaakko Lassila ovat ulkonaisesti toistensa vastakohtia. Aina kun he nostavat korkoja ja erottavat ihmisiä, Hirvonen ilmeisesti kieltäytyy ruuasta, mutta Lassila ei.

Molemmat pääjohtajat kelpaavat minkä tahansa laihdutusohjelman mannekiineiksi. Lassila on before -mies ja Hirvonen after -mies.

Kymmene Oy:n ex-pääjohtaja Casimir Ehrnroothin yhden miehen agenttitoimisto buukkaa keikkoja Hirvoselle ja Lassilalle.

Nesteen toimitusjohtaja Jaakko Ihamuotila ja STS-pankin pääjohtaja Ulf Sundqvist näyttävät arjalaisilta ja käyttäytyvätkin niin. Ihamuotila työskentelee kotkanpesässä Espoossa. Sundqvist lopetti työväen pankin ja perusti tilalle STS:n.

Eläköön se pieni askel, mikä Ihamuotilalla on englantilaisen poikakoulun rehtoriksi ja Sundqvistilla on pohjalaisen matkamuistoliikkeen myyjäksi.

Hytösen nelikenttä osoittaa vääjäämättömästi, että vain viisi vaikuttajaa neljästätoista viihtyy työssään. Kaikki viihtyjät ovat kovaluontoisia.

Oulun piispa Olavi Rimpiläinen katsoo naisia sillä silmällä. Kansanedustaja Sulo Aittoniemi soittaa huuliharppua pakolaisille. YK:n pakotekomitean puheenjohtaja Marjatta Rasi pitää Saddam Husseinia herran nuhteessa.

Veroministeri Ulla Puolanne on säilyttänyt aistilliset huulensa ja keskustan puoluesihteeri Erja Tikka halvan mersunsa.

Hyvä kello kauas kuuluu.

KOVALUONTOINEN PEHMEÄLUONTOINEN VIIHTYY TYÖSSÄ EI VIIHDY TYÖSSÄ Hytösen nelikenttä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  4. 4

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  5. 5

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  6. 6

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  7. 7

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  8. 8

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  9. 9

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteet vakavia ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa

  10. 10

   Venäläismiehen yhdeksänmetrinen matkailuvene upposi Kotkassa laituriin, sitten omistaja katosi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   Venäjä uhkaa kieltää viestipalvelun käytön, uutissivuston mukaan Telegram on siirtänyt työntekijänsä Suomeen – HS etsi heitä venäläisomisteisesta lomakeskuksesta Savitaipaleella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää