Valikko
Sunnuntai

SOMALI VOI OLLA TYYLIKÄS JA IRAKILAINENKIN

Tilaajille

Suomeen saapuu kaiken aikaa vierasmaalaisia, joille pukeutuminen ei ole yhdentekevää. Vaikka heidän on pakko asua Suomessa, he eivät halua näyttää suomalaisilta.

Vierasmaalaiset haluavat Suomessakin säilyttää pukeutumisessaan linkin siihen kulttuuriin, jonka he ovat joutuneet jättämään taakseen.

Monet vierasmaalaiset eivät kuitenkaan löydä sopivia vaatteita suomalaisista kaupoista.

Me päätimme auttaa heitä. Poimimme heille vaatteita Pohjoismaisten muotimessujen osastoilta.

Nämä pukeutumisvinkit on tarkoitettu somaleille, liettualaisille, liittoutuman sotilaille, irakilaisille sotilaille, berliiniläisille rauhanaktivisteille ja Saudi-Arabian öljysheikeille.

SOMALI.

Somalit rakastavat tiukkoja vaatteita. He ahtavat yläruumiinsa vanhanmallisiin urheilupuseroihin ja alaruumiinsa tummanruskeisiin keinokuituhousuihin.

Monet ovat kyselleet, miksi somalit viihtyvät sellaisissa vaatteissa.

Vastauksia on kaksi. Joko somalit valitsevat vaatteensa samoin perustein kuin Spede Pasanen . Pasanenhan pukeutuu tyylittömästi mauttoman tiukkoihin paitoihin ja housuihin, koska hän haluaa näyttää suomalaisille televisionkatsojille, että vanhakin mies voi pitää vartalonsa jonkinnäköisessä kunnossa.

Tai sitten somalit pukeutuvat tiukkoihin vaatteisiin, koska heillä on varaa uusia vaatekaappinsa vain kymmenen vuoden välein. Kymmenessä vuodessa vaate vanhenee ja kiristyy vähäruokaisenkin ihmisen päällä.

Suomi auttaa somaleja luopumaan vanhoista makkarankuorista. Suomessa somalit saavat myös ensimmäisen kosketuksen afrikkalaiseen kansallispukuperinteeseen. Se tapahtuu vähitellen.

Ensimmäiseksi haltioituneet somalit kietaisevat päähänsä Marja Kurjen värikkään silkkisifonkihuivin, kietovat kaulaansa Kurjen värikkään twillsilkkihuivin ja ripustavat korviinsa Iberon killuttimet.

LIETTUALAINEN.

Liettualaiset ovat säästä välittämättä tottuneet tänä talvena vartioimaan maansa parlamenttitaloa ja televisiokeskusta mustien barettien iskuilta. Talviöiden kylmimpinä tunteina liettualaisille vartijoille on selvinnyt, että he eivät todellisuudessa kaipaa Suomeen vaan Etelä-Ruotsiin, jonka ilmasto muistuttaa heidän omaansa.

Kun mustat baretit todella hyökkäävät, liettualaisten matka Ruotsiin käy Suomen kautta. Liettualaisten on jonkin aikaa pakko asua Suomessa.

Koska liettualaiset ovat köyhiä, he ottavat Suomessa vaateostoksissaan huomioon tulevan Ruotsin-ajan. He hankkivat ruotsalaisen H'Enricon polyesterivillaisen "moda uomo" -bleiserin ja ruotsalaisen Sätila of Swedenin fleece-materiaalisen Folke-lippiksen, jossa on sisäänkäännettävät korvasuojat.

Käsivarsinauhaksi vasempaan käteensä liettualaiset kelpuuttavat vain Amanda Christensenin silkkisolmion, jonka voi myöhemmin Ruotsissa panna kaulaankin.

LIITTOUTUMAN SOTILAS.

Jos liittoutuman joukot häviävät Persianlahden sodan, Suomeen saapuu paljon maastopukuelämään harjaantuneita amerikkalaisia sotilaita, jotka eivät kestä alentavaa paluuta Atlantin taakse.

Kun liittoutuman sotilaat ovat lopullisesti jättäneet taakseen hiekanväriset erämaa-asusteet, heistä on kiva käyskennellä suomalaisen hotellin peilin edessä tamperelaisen PR-Sportin kirkasvärisissä asuissa.

He ihastuvat PR-Sportin amor-kuosiseen mikrokuitupuseroon, jossa cupido ampuu jousella. Hävinneessäkin liittoutuman sotilaassa on sen verran miestä, että hän mielellään käyttää arkielämässäänkin laskettelijan laseja. Laseja hän pitää joko silmillä (kuten kuvassa PR-Sportin Pasi Raukko ) tai otsalla (kuten aikanaan Erwin Rommel ).

IRAKIN SOTILAS.

Jos Irak häviää Persianlahden sodan, joukko Saddam Husseinin uskollisia sotureita ei haluakaan liittoutuman keskitysleireihin, vaan Suomeen.

Irakilaisilla sotilailla on Suomessa vaatehuolia. He eivät tunne oloaan turvalliseksi Suomessa, mutta pyrkivät kuitenkin kynsin hampain pitämään kiinni irakilaisesta pukeutumiskulttuurista.

Annikki Karvinen tulee arabialaislaskoksineen irakilaissotilaiden avuksi. Irakilaiset innostuvat Karvisen cro-malliseen hupputakkiin, jonka suuri huppu jättää kasvot sopivasti piiloon. Cro-takki on hiekanvärinen ja niin väljä, että tikari mahtuu piiloon sen poimuihin.

BERLIINILÄINEN RAUHANAKTIVISTI.

Jos sota vain jatkuu, länsimaalaisten sodanvastustajien elämä hankaloituu. Länsimaiset demokratiat eivät katso hyvällä, kun rauhankulkueet viikosta toiseen vaativat liittoutuman joukkoja pois Persianlahdelta.

Saksalaisille rauhanaktivisteille tulee kuumimmat oltavat. Poliisien ei tarvitse kauan pamputtaa Berliinin Kurfürstendammilla, kun Helsingin Kaivopiha alkaa täyttyä nahkahousuisista laiheliineista.

Koska berliiniläisten rauhanaktivistien on mahdoton löytää Suomesta nahkaisia polvihousuja, he joutuvat tyytymään pitkälahkeisiin nahkahousuihin. He päätyvät housuhankinnoissaan pietarsaarelaisen FinLedin ruskeisiin nappanahkahousuihin.

Pietarsaarelaishousut ovat tarpeeksi väljät, että niiden lahkeet saa mukavasti vedettyä polven yläpuolelle. Mutta lahkeet ovat myös riittävän tiukat, etteivät ne valu nilkkoihin kiivastahtisessa marssissakaan, kun sormet ovat v-merkissä ja suu laulaa Lennonia: "Give peace a chance." SAUDI-ARABIAN ÖLJYSHEIKKI.

Ennen kuin Persianlahden sota päättyy, öljy saastuttaa koko Persianlahden. Saudi-Arabian öljysheikeiltä loppuu silloin juomavesi.

Ainakin sata öljysheikkiä muuttaa Suomeen asumaan, kunnes puhdas vesi jälleen virtaa Saudi-Arabiassa.

Öljysheikit paljastuvat kummallisiksi ihmisiksi. Lontoossa he ostavat tavarataloja, mutta Suomessa heidän pääharrastuksensa on kaataa sänkyyn suomalaisia tyttöjä.

Oudointa on, että tyttöjahdissakin sheikit haluavat näyttää arvokkailta. He valitsevat jahtiasukseen Durhan-mallisen hupullisen öljykangastakin ja öljykangaslakin.

Kun sheikki ahtaa öljykangaslakin öljykankaisen hupun päälle, lakin on oltava niin ahdas, että se pitää kaikissa tilanteissa hupun sheikin päässä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  5. 5

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  6. 6

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  7. 7

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  8. 8

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  9. 9

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  10. 10

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteet vakavia ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   Venäjä uhkaa kieltää viestipalvelun käytön, uutissivuston mukaan Telegram on siirtänyt työntekijänsä Suomeen – HS etsi heitä venäläisomisteisesta lomakeskuksesta Savitaipaleella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää