Valikko
Sunnuntai

Ketkä ovat riidoissa Kumpulassa?

Tilaajille

Onko kirjailija Juha Siltanen vihreä?

Seison vaaleanruskean puutalon ulko-ovella Puu-Käpylän Tapiolantiellä. Ovessa on nimikilpi: Siltanen.

Tapiolantien Siltanen on todennäköisesti vihreä. Kunnallisvaalien äänestystilastot paljastavat, että lähes joka kolmas puukäpyläläinen äänesti vihreitä.

En tiedä varmasti, onko Tapiolantien Siltanen kirjailija Siltanen. Mutta olen halukas uskomaan, että on. Puu-Käpylässä asuu paljon taiteilijoita ja televisioihmisiä.

Joku epäuskoinen saattaa huomauttaa minulle, että kirjailija Siltanen ei voi asua Tapiolantiellä, koska talon portaat on hienosti maalattu. Kirjailija Siltanen on tunnetusti epäkäytännöllinen ihminen.

Minä voin kuitenkin vastata epäuskoiselle, että kirjailija Siltanen on voinut käydä pyytämässä maalausapua naapuritalosta, jossa asuu hänen tuttunsa, näyttelijä Pirjo Luoma-aho . Tai ainakin talon ovessa on nimikilpi: Luoma-aho.

Tapiolantien Luoma-aho on kätevä ihminen. Se näkyy jo pihaluudasta, jonka on varmasti tehnyt talon emäntä.

Kun irrotan silmäni Tapiolantien Siltasen ulko-ovesta ja käännän katseeni läheisellä parkkipaikalla seisovaan dollarihymyyn, Chevrolet Caprice Classiciin, sisältäni kumpuaa avoin kysymys.

Onko mahdollista, että vihreä kirjailija Siltanen pystyisi nauttimaan ilman raivokohtauksia aamukahvinsa keittiössä, jonka ikkunasta hän päivästä toiseen näkisi kulutusyhteiskunnan symbolin, Chevrolet Caprice Classicin?

Vastaan, että pystyisi.

Jäljet viittaavat siihen, että Tapiolantien Siltanen omistaa Chevrolet Caprice Classicin.

Kuljeskelen Puu-Käpylässä.

Epävihreyttäni osoittaa se, että kyllästyn viidessä minuutissa mätäneviin lehtiin, jotka kasaantuvat saappaitteni pohjiin kuin lumipaakut.

Joka pihassa törmään grilliin, pihakeinuun ja muoviämpäreihin. Monissa pihoissa on leikkimökki.

Siellä täällä havaitsen puutalojen seinissä kyltin, joka ilmoittaa minulle suorasukaisesti, että kuljen "omalla vastuullani" Puu-Käpylässä.

Onko Puu-Käpylässä vaarallista? Jos kaadun Puu-Käpylässä, enkö siis voi vedota siihen, että kaaduin, koska saappaitteni pohjissa oli mahtavat lehtipaakut?

Pellervontieltä löydän keltaisen puutalon, jossa asuu toimittajapariskunta Eva Polttila ja Juhani Ikonen . Polttilan ja Ikosen pihalla on kaksi punaista muoviämpäriä. Heidän leikkimökkinsä on nimeltään Marila.

Onko keltaisen puutalon idyllissä kuitenkin pieni särö? Heittäytyykö Pellervontien Ikonen joskus hurjaksi? Käykö keltainen puutalo silloin ahtaaksi?

En osaa vastata. Tuijotan vain mykkänä asuntovaunua, joka seisoo keltaisen talon vieressä Pellervontiellä kuin paljon elämää nähnyt palvelukoira.

Jätän Puu-Käpylän ja saavun Kumpulaan.

Muutama vuosi sitten Kumpula oli taistolaisten pesäpaikka. Tämän syksyn kunnallisvaaleissa Kumpula kohosi Helsingin vihreimmäksi kaupunginosaksi.

Kumpula muistuttaa Puu-Käpylää. Kumpulakin on täynnä taiteilijoita, televisioihmisiä, muoviämpäreitä, mätäneviä lehtiä ja kaksikerroksisia puutaloja.

Kumpulalainen rockmuusikko Ismo Alanko kävelee vastaani Intiankadulla.

Huomaan, että vihreys alkaa vaikuttaa minuun. Kykenen käsi sydämellä nauttimaan siitä, että Alanko työntää lastenvaunuja.

Punavuoressa, josta minä tulen, vaunuja työntävät vain naiset.

Näyttelijä Eija Vilpas hypähtää Sinna -tyttärensä kanssa taksista Intiankadulla Kumpulan keskustassa.

Vilpas ja hänen näyttelijämiehensä Ville Virtanen asuvat vihreän puutalon toisessa kerroksessa Intiankadulla. Ensimmäistä kerrosta miehittää näyttelijä Mikko Kivinen .

Pihan leikkimökki on niin uusi, ettei sillä ole vielä nimeä.

Kun astelen Intiankadulta Limingantielle, selittämätön onni täyttää mieleni. Alan suunnitella, että otan ensi tilassa yhteyttä Suur-Helsingin mainosjakeluun, joka Limingantien tolppailmoituksissa tarjoaa lisäansioita Kumpulan kotirouville.

Mainosten jakajana saisin omin korvin kuunnella kumpulalaisten perheonnea sen ohikiitävän hetken, kun työntäisin postiluukusta mainoksia heidän eteismatoilleen.

Mainosten jakajana en kuitenkaan pääsisi kurkistamaan yhden Limingantien puutalon postiluukusta. Totean omakohtaisesti, että taloa vartioi vihainen koira.

Mutta vakuutun vahtikoiraperheenkin peruskumpulalaisesta humanismista, kun näen talon aidan vieressä valkoisen Saabin takapenkillä Lassi Nummen runoteoksen Maailma, yhä ja lastenrunokirjan Hopoti hoi .

Säveltäjä Lasse Mårtenson asuu komeassa puutalossa Limingantien alkupäässä.

Tai en ole varma, onko Limingantien Mårtenson säveltäjä Mårtenson, mutta kuka muukaan niin komeassa talossa voisi asua kuin säveltäjä Mårtenson, jonka entinen vaimo on Waldenien sukua.

Limingantien Mårtensonin talo on tarkoin vartioitu. Ensimmäisen kerroksen ikkunassa on suomalaisille varkaille tarra "elektronisesti vartioitu", ja kellarin ikkunassa on englantia puhuville varkaille tarra "Burglar Alarm System".

Sellaista huomaavaisuutta en ole tavannut muualla kuin Kumpulassa.

Viereisessä talossa asuu näyttelijä Tapio Liinoja , jonka roskasäkki pensaan katveessa on vartioimaton ja täpötäysi.

Katselen päällimmäisiä roskia. Mietin, miksi Pori Jazzin ohjelmalehtinen on paiskattu roskiin vasta nyt. Siinä samassa talosta säntää niin monta lasta, että tajuan aikani valuvan hukkaan, jos yritän etsiä kondomeja roskasäkistä.

Mielessäni huudan eläköötä vapaalle lisääntymiselle.

Saapastelen Limingantien päähän, pysähdyn satunnaisen matkailijan Juhani Mäkelän vauraalle omakotitalolle ja puhkean ylistämään Kumpulan lintukotoa.

Missään muualla Helsingissä kuin Kumpulassa ei olisi mahdollista, että matkailija Mäkelä voisi elää sovussa näyttelijä Liinojan ja näyttelijä Kivisen kanssa, jotka televisiossa Lapinlahden Lintuina pilkkasivat Mäkelää.

Lapinlahden Linnut toikkaroivat televisiossa Vantaanjoen penkereellä, mutta antoivat tv-katsojien ymmärtää, että siinä satunnainen matkailija Mäkelä tutki Amazonin rantapusikkoa.

Kun tarkemmin muistelen tapausta, niin kyllä Mäkelä suuttuikin Lapinlahden Linnuille.

Ehkä he ovat vieläkin riidoissa.

Onko paratiisissa sittenkin käärme?

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  4. 4

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  5. 5

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  6. 6

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  7. 7

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  8. 8

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  9. 9

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteet vakavia ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa

  10. 10

   Venäläismiehen yhdeksänmetrinen matkailuvene upposi Kotkassa laituriin, sitten omistaja katosi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   Venäjä uhkaa kieltää viestipalvelun käytön, uutissivuston mukaan Telegram on siirtänyt työntekijänsä Suomeen – HS etsi heitä venäläisomisteisesta lomakeskuksesta Savitaipaleella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää