Valikko
Sunnuntai    |   Ohhoh mikä viikko!

Demari- teatterissa

Tilaajille

Kiitän sosiaalidemokraatteja. He yrittävät edes pitää poliittista yleisöä lämpimänä. Näin se menee: Toimittaja: Rupeaisitteko Sdp:n puheenjohtajaehdokkaaksi?

Sosiaalidemokraatti (mainittu usein Paavo Lipposen seuraajaehdokkaana): Minäkö? En kai nyt minä sentään. Meillä on niin monta hyvää ehdokasta, joista valita.

Toimittaja: Esimerkiksi ketkä?

Sosiaalidemokraatti: No . . .

Toimittaja: Pitäisikö Paavo Lipponen vaihtaa vuonna 2002?

Sosiaalidemokraatti: Ehdottomasti. Se on matemaattisesti ja nimenomaan matemaattisesti täysin johdonmukaista. Lipponen on tietysti pätevä pääministeri ja hyvä puheenjohtaja, mutta kulunut, kovin kulunut. Äänestäjät, siis en minä, mutta äänestäjät haluavat tuoreemmat - niin ja tietysti nuoremmat - kasvot puolueen johtoon.

Toimittaja: Mutta te ette siis itse asetu ehdolle?

Sosiaalidemokraatti: En minä niin sanonut.

Toimittaja: Siis asetutte?

Sosiaalidemokraatti: En todellakaan ole ajatellut asiaa. En todellakaan.

Toimittaja: Milloin ajattelitte ajatella?

Sosiaalidemokraatti: Nyt on aivan liian varhaista spekuloida. Teen päätökseni hyvin myöhään, mutta tietysti hyvissä ajoin ennen puoluekokousta.

Haastattelu ilmestyy ja sitä lainataan laajasti tiedotusvälineissä.

Seuraavassa vaiheessa Toinen Sosiaalidemokraatti (ei mainittu Lipposen seuraajaehdokkaana) lähettää tiedotteen ja vaatii, että puolueen ja hallituksen työilmapiiriä vahingoittava loputon spekulointi puolueen johtohenkilöillä on heti lopetettava: jäitä hattuun ja polvet ristiin toverit!

Sosiaalidemokraatti (mainittu usein Lipposen seuraajaehdokkaana) oikaisee haastattelusta syntyneitä väärinkäsityksiä ja vääristelyjä: Minua on siteerattu oikein, mutta ymmärretty väärin.

Kun selityskierros on käyty, Sdp:n puheenjohtajakeskustelu loppuisi julkisuudessa tähän, elleivät toimittajat keksisi, ettei kukaan ole kysynyt sosiaalidemokraattien tähtiennustajalta Riitta Prustilta, pitääkö Lipponen vaihtaa nuorempaan ja nimenomaan nuorempaan naiseen.

Tähtiennustaja on hyvin luotettava haastateltava. Hän on 59-vuotias feministi, joka on aina valmis vaihtamaan 60-vuotiaan miehen nuoreen naiseen.

Tähtiennustaja ilmoittaa mielipiteenään, että puolueen johto tarvitsee uusia kasvoja. Hän mainitsee kaksi ministeriä, naisen ja miehen. Mies on älykäs, mutta nainen tuore ja lisäksi hän on nainen.

Tähtiennustajan sanalla on painoa. Hän esitti ensimmäisenä nykyistä presidenttiä Sdp:n presidenttiehdokkaaksi. Se teki hänestä Sdp:n arvovaltaisen kuninkaantekijän.

Ennen kuin tähtiennustajasta tuli Sdp:n presidentintekijä, hän kannatti Suomen presidentiksi kahta muuta naista, Elisabeth Rehniä ja Eeva Kuuskoskea . Hän jopa johti Kuuskosken kampanjaa. Se meni täysin plörinäksi.

Tähtiennustajan vika se ei tietysti ollut. Tämä itsepäinen naisehdokas vaati kampanjajohtajalta näyttöjä. Kampanjajohtaja romahti kesken kampanjan.

Eniten tähtiennustajalle ovat kuitenkin harmia aiheuttaneet miehet.

Tähtiennustaja oli ammattiyhdistysjohtaja, ennen kuin hänestä tuli julkkistyötön kahdeksi vuodeksi. Sitten hänestä jo tulikin kansanedustaja ja presidentintekijä. Työttömäksi tähtiennustaja joutui, kun hän luotti miehiin. Miehet hassasivat tähtiennustajan järjestön rahat. Se meni konkurssiin.

Tätä taustaa vasten on täysin luonnollista, että tähtiennustaja tahtoo vaihtaa Lipposen. Lipponen on johtanut Suomen hallitusta kahdeksan vuotta. Tähtiennustajan ura isona johtajana kesti kolme kuukautta. Oikeudenmukaisuuden nimissä miehetkin pitäisi vaihtaa kolmen kuukauden välein.

Ymmärrätte tietysti, että olen keksinyt kaiken. Oikeat sosiaalidemokraatit (ja oikeat toimittajat) ovat tunnetusti paljon mainettaan fiksumpia.

Odottelen tässä, koska se paljastuu.

Anneli Sundberg

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Aija Särkijärvi, 90, nukkuu joskus samoissa lakanoissa neljä viikkoa – iäkkäistä huolehtivien kotihoitajien työ on muuttunut raskaammaksi ja heistä on jatkuva pula

  3. 3

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  4. 4

   Terveystalon ja Diacorin potkuista kerrottiin juuri ennen juhannusta – ”Tietysti toivoisi, ettei perhettä yhdistävää hetkeä pilattaisi irtisanomisuutisilla”

  5. 5

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  6. 6

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  7. 7

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  8. 8

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  9. 9

   Joku on hoitanut poliisin löytämää mystistä metsähautaa – punaisista sukulaisista ei haluttu kertoa, arvellaan Hausjärvellä

  10. 10

   Kymmeniä loukkaantui metrovaunujen suistuttua radalta New Yorkissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  5. 5

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää