Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti palkitsi mobiililounassetelin kehittäjän

Talous
 

Tasavallan presidentin valtakunnalliset Innosuomi-palkinnot jaettiin tiistaina viidelle "älykkäitä järjestelmiä" kehittäville yrityksille.

Ulvilalainen Cieltum valmistaa ohjelmistoja, joilla voi seurata laitteen elinkaarta alusta loppuun. Tamperelainen Creanex palkittiin metsä- ja kaivosalan ohjausjärjestelmien testauksesta, lappeenrantalainen MeVEA tuotekehityssimulaattorista ja oulunsalolainen Wegera vaikeamuotoisten kappaleiden cnc-koneistajasta.

Helsinkiläinen Eazybreak palkittiin sähköisten lounas-, liikunta- ja kulttuurisetelien kehittämisestä. Noin vuoden toiminut Eazybreak palkittiin jo viime kuussa Uudenmaan alueen parhaana Innosuomi-keksintönä.

Matkapuhelin- ja cetering-alalla kokemuksensa keränneet Jari Kivinen ja Kai Friman ovat kehittäneet internetin ja matkapuhelimen avulla toimivan lounassetelin. Palvelun avulla voidaan hallinnoida myös liikunta- ja kulttuuriseteleitä.

Eazybreak laajensi palvelun viime kesänä myös Viroon, jossa reaaliaikaisella järjestelmällä voi maksaa myös taksimatkoja. Ensi vuonna palvelua on tarkoitus laajentaa muualle Eurooppaan.

Suomessa mobiililounasseteliä käyttää yhtiön mukaan noin 50 000 ihmistä noin tuhannessa ravintolassa.

Innosuomi-palkinto on tasavallan presidentin suojelema hanke, jonka tehtävänä on edistää luovuutta, osaamista ja yrittäjyyttä Suomessa. Palkinnolla rohkaistaan uusien keksintöjen tuotteistamista ja kaupallistamista sekä kannustetaan uuteen yritystoimintaan.

Kunniamaininnan sai muun muassa internetissä toimiva Rockway.fi -musiikinopetuspalvelu. 2007 avatussa palvelussa voi opetella kitaran, basson, koskettimien ja rumpujen soittoa.

Innosuomi-palkinto jaettiin nyt 18. kerran, jolloin teemana oli "Älykkäät järjestelmät ja palvelut – toimivampi maailma". Tämän vuoden kisaan otti osaa 200 kilpailuehdotusta yrityksiltä, yhteisöiltä tai henkilöiltä.

Palkintoraadissa istuu muun muassa Patentti- ja rekisterihallituksen, Tekesin, Keksintösäätiön sekä ministeriöiden ja elinkeinoelämän edustajia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat