Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risto Siilasmaa nousemassa Nokian hallituksen puheenjohtajaksi

Talous
 
Hannes Heikura / HS
Risto Siilasmaa on HS:n tietojen mukaan nousemassa Nokian hallituksen johtoon.
Risto Siilasmaa on HS:n tietojen mukaan nousemassa Nokian hallituksen johtoon. Kuva: Hannes Heikura / HS

Matkapuhelimia valmistavan Nokian hallituksen nimitysvaliokunta aikoo ehdottaa Risto Siilasmaata yhtiön uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi, kertovat toisistaan riippumattomat lähteet Helsingin Sanomille.

Nokian hallituksen pitäisi julkaista ehdotuksensa uudesta kokoonpanostaan toukokuussa kokoontuvalle yhtiökokoukselle torstaina 26. tammikuuta heti osavuosikatsauksen jälkeen.

Siilasmaa, joka on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja suurin osakkeenomistaja, on istunut Nokian hallituksessa vuodesta 2008.

Jos yhtiökokous hyväksyy hallituksen kokoonpanon, hallitus valitsee yhtiökokouksen jälkeen pidettävässä järjestäytymiskokouksessa keskuudestaan uuden puheenjohtajan.

"Tietääkseni nimitysvaliokunta kokoontuu päättämään ehdotuksestaan uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi myöhemmin tässä kuussa pidettävässä kokouksessa", sanoo Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila.

Ollila ilmoitti viime toukokuussa yhtiökokouksessa, että hallitus on jo aloittanut hänen seuraajansa etsimisen.

Alun perin Ollilan piti erota luottamustoimestaan keväällä 2010.

Marras–joulukuussa 2009 Nokian hallitus pyysi Ollilaa jatkamaan puheenjohtajana vielä kaksi vuotta yhtiön vaikeuksien ja epävarmuuden takia.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan jo valintaprosessin varhaisessa vaiheessa oli selvää, että punninta uudesta puheenjohtajasta käydään hallituksen suomalaisten jäsenten välillä.

Ollilan ja Siilasmaan lisäksi Nokian hallituksessa suomalaisia ovat yhdysvaltalaisen huippuyliopiston MIT:n kansantaloustieteen professori Bengt Holmström, metsäyhtiö Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen ja finanssiyhtiö Sammon toimitusjohtaja Kari Stadigh.

Siilasmaan keskeisenä vahvuutena hallituksen nimitysvaliokunta pitää sitä, että hän tuntee Nokian toimialan ja on hankkinut hallituksen puheenjohtajan tehtävistä kokemusta teleoperaattori Elisasta.

Yhden nimitysprosessista perillä olevan mukaan Siilasmaan heikkouksia ovat hyvin vähäinen kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta ja sijoittajasuhteista.

"Siilasmaa ei missään tapauksessa ole sopiva hallituksen puheenjohtajaksi, koska hänellä ei ole mitään tietoa ja kokemusta globaalista liiketoiminnasta", sanoo Nokian perin juurin tunteva ihminen, joka halua pysyä nimettömänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat