Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös U2:n Bono rikastuu Facebookilla

Talous
 
Helsingin Sanomat
Miikka Pirinen / HS
Bono kuvattuna Helsingissä elokuussa 2010.
Bono kuvattuna Helsingissä elokuussa 2010. Kuva: Miikka Pirinen / HS

Irlantilaisyhtye U2:n keulahahmo ja laulaja Bono rikastuu entisestään, kun yhteisösivusto Facebook listautuu pörssiin tänä vuonna.

Bono on osakkaana yhdysvaltalaisessa pääomasijoitusyhtiössä Elevation Partnersissa, joka omistaa 1,5 prosenttia Facebookin osakkeista.

Jos investointipankkien arvio Facebookin markkina-arvosta pitää paikkansa, sijoituksen arvo on peräti 1,5 miljardia dollaria. Investointipankit ovat laskeneet Facebookin arvoksi noin 100 miljardia dollaria.

Yhtiön todellinen arvo selviää sitten, kun osakkeilla aletaan käydä kauppaa pörssissä. Facebook haki pörssilistausta viime viikolla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Elevation Partners osti Facebookin osakkeita vuosina 2009 ja 2010 yhteensä 210 miljoonalla dollarilla.

Elevation Partnersissa on sijoittajina Bonon lisäksi Kalifornian Piilaakson tunnettuja ammattilaisia muun muassa Applen entisiä johtajia.

Yhtiö ei kerro, millä summilla sijoittajat ovat mukana.

Facebookin lisäksi yhtiö on sijoittanut muun muassa mediayhtiö Forbesiin. Älypuhelinvalmistaja Palmin sijoituksen Elevation Partners myi, kun Palm myytiin HP:lle vuonna 2010.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat