Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin Vehviläinen myi asuntonsa Ilmariselle 1,8 miljoonalla eurolla

Talous
 
Helsingin Sanomat
Jenniina Nummela
Mika Vehviläinen
Mika Vehviläinen Kuva: Jenniina Nummela

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen ei näe asuntojärjestelyssään eläkeyhtiö Ilmarisen kanssa ongelmia. Vehviläinen sanoo Ylen uutisille, että järjestelyssä on "noudatettu kaikkia hyviä hallintotapoja".

Vehviläinen kommentoi asiaa Ylelle sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli kertonut Vehviläisen asuntokaupoista. Vehviläinen asuu vuokralla Ilmarisen asunnossa, joka vielä runsas vuosi sitten oli Vehviläisen omistuksessa. Työeäkeyhtiö osti asunnon eläkerahoilla. Vuokran Helsingin ydinkeskustan asunnosta puolestaan maksaa Ilmariselle valtionyhtiö Finnair.

Maanantaina kaupan osapuolet eivät suostuneet kommentoimaan kauppahintaa, eikä Vehviläinen halunnut kommentoida "henkilökohtaisia asioitaan".

HS:n tietojen mukaan Ilmarinen maksoi asunnosta noin 1,8 miljoonaa euroa ja Finnair maksaa siitä nyt vuokraa 6 800 euroa. Asunnon verotusarvo on 2 300 euroa, josta Vehviläinen maksaa veroa 50–60 prosenttia.

Asunto ehti olla myynnissä pitkähkön ajan vuoden 2010 puolella. Hyvästä sijainnista huolimatta yli 270 neliöinen asunto kävi huonosti kaupaksi, koska Vehviläinen itse halusi jäädä siihen asumaan. Lopulta asunnon omistus siirtyi Ilmariselle viime vuoden helmikuussa.

Asunto on tällä hetkellä suomalaisten työeläkesäästöjen katteena Ilmarisen kiinteistösijoitussalkussa. Ylen haastattelema Vehviläinen ei ota kantaa siihen, onko hänen kotinaan käyttämä asunto-osake hyvä sijoitus vai ei. Vehviläinen sanoo, että hänellä on siihen takaisinostomahdollisuus, kun hänen työnsä Finnairilla päättyy.

Ilmarinen ja Finnair kytkeytyvät toisiinsa monin tavoin, sillä Finnair on yksi Ilmarisen suurimmista asiakkaista. Ilmarinen on Finnairin neljänneksi suurin omistaja. Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on Finnairin hallituksen puheenjohtaja sekä palkka- ja nimitysvaliokunnan jäsen. Vehviläinen puolestaan istuu Ilmarisen hallintoneuvostossa.

Ilmarisen mukaan kyseessä on täysin normaali kiinteistösijoitus.

Ylen uutinen aiheesta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat